Witam mam problem z BMW E30 1.8 M40 89r
Więc tak zawadziłem u kolegi wydechem i połamałem sonda lambda i uszkodziłem wydech.
Kupiłem uniwersalną sonda lambda do bmw za 139zl i oddałem do mechaniki.
Po wymianie sondy BMW nie trzyma mi obrotów i jakoś dziwnie się zachowuje tak jak by kiepsko reagował na gaz
I Mechanik powiedzał ze nie wkrencil sondy do końca bo nie nie dało
Podjedz gdzies na serwis, niech podepna kompa i niech sprawdza parametry rzeczywiste sondy w czasie pracy.
Poza tym niech skasuja bledy z kompa przy okazji.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
I Mechanik powiedzał ze nie wkrencil sondy do końca bo nie nie dało
Skoro nie wkręcił sondy do końca, to najprawdopodobniej masz przedmuchy. W takiej sytaucji sonda będzie "wariować" i będzie podawała nieprawidłowe parametry. Miałem podobny problem, tylko u mnie zostało trochę gwintu przy okazji odkręcania starej sondy i trzeba było prze gwintować gniazdo i dopiero wkręcić nową sondę.
sonda z Allegro... hmm moim zdaniem śmietnik, lepiej kupić używana Boscha za połowę tej ceny nowej uniwersalnej i powinno śmigać dalej. Co do działania sondy to najlepiej do elektryka, albo woltomierzem masa i podajże czarny kabelek( jak dobrze pamiętam) zakres działanie od 0.1 do 1V powinno wariować w przedziale tego napięcia w zależności od dawki paliwa
Pompa paliwa mi piszczy??? czy to tak ma być?? tak mi piszczeć??
I czy w tym bmw jest coś takiego ,ze jak przekrence stacyjke to pompa powinna dobic cisnieni??
Bo mam tak ze nie chce mi palic na pierwszym razem
A co do kompa to dzwonilem do serwisu bmw i powiedzieli mi ze wystarczy akumulator odlomczyc na 5min i komp sam sie zrestartuje
Wywaliłeś 140 pln na złom albo błąd w montażu albo i jedno i drugie
W każdym bądź razie jeśli sonda z m20 jest taka sama jak w m20 wpadnij do mnie to podmienimy. Jeśli nie to kup używkę, być może sonda ma złe parametry dla tego silnika lub gwint jest za krótki (lub nie do końca wkręcony) i sonda przekłamuje, przez co silnik zalewa ....... innych możliwości nie widzę (oczywiście jeśli wydech między głowicą a lambdą jest szczelny)
_________________ e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie
a czy bmw e30 1.8 M40 89r ma kompa??
bo kazdy mówi co innego i juz nie wiem co mam zrobic
domyślam się, że każdy mówi co innego ale w różnych kwestiach Bmw e30 318i ma komputer sterujący silnikiem i musi go miec jak każde auto na wielopunktowym wtrysku paliwa. Natomiast nie ma komputera pokładowego
Jedź jeszcze raz do tego mechanika niech sprawdzi szczelnośc wydechu w okolicach sondy oraz układu wydechowego przed sondą czyli od samej głowicy. Jeśli przedmuchów nie ma to spróbuj podjechac na diagnostykę komputerową, może sonda jest wadliwa ale skoro piszesz, że nie wkręcona do końca to dalej upieram się przy przedmuchach
Co do pompy paliwa to najprawdopodobniej jest na wykończeniu i dlatego może głośniej chodzic. Gdzieś się przytarła i klops
Jeśli połączyłeś przewody w takim samym porządku jak w orginale i pewnie jest połączone , to samo wkręcenie nie powinno mieć większego znaczenie - jeśli tamtędy nie dmucha. Ważne - odepnij sondę i sprawdź jak jest. Jeśli będzie w miarę ok to znaczy że sonda zawieszona i podaje tylko jedno napięcie lub waha się w małym przedziale, ale jak jest bez zmiany to raczej poszukałbym innej przyczyny- może nieszczelny dolot. A co do kupowanie używanej sondy ewentualnie nowej to taka sama loteria. Osobiście wolałbym kupić nową.
Jesli po odlaczeniu sondy nie ma zadnych zmian to raczej nie jest to jej wina.
Natomiast co do falujacych obrotow to odepnij silnik krokowy i przelywke (tylko nie naraz a po kolei). Moze ktores z tych jest winne nierownej pracy silnika
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002