p.s szukajki użyłem ale nic konkretnego nie pokazało...
Chyba żartujesz.
Do skrzyni lejesz np. Mobila SOHC 75W90 lub inny syntetyk o tych paramertach.
Ale jeśli znajdziesz z boku skrzyni pomarańczową przywieszkę/naklejkę to lejesz ATF Automatic Transmision Fluid. - taki jak do automatów.
A co do mostu....w BMW nie ma mostu
Do fyfra jeśli jest bez szpery możesz wlać też Mobila SOHC 75W90.
Jeśli zeszperowany to np. SAF-XJ, 75W-140
Ostatnio zmieniony przez LeonE30 2009-12-01, 20:51, w całości zmieniany 3 razy
_sebcio_ napisał/a:
...bmw poleca do dyfra castrol ...
bmw zaleca tylko oleje castrol,czy to silnik,czy skrzynia czy dyfer...każdy chwali swoje...bmw akurat castrol...peugeot zaleca motul co nie znaczy że na castrolu nie pojedzie... co do lepkości...mądra książka mówi o SAE 80 norma API GL4...
Ostatnio zmieniony przez Dantte26 2009-12-06, 11:32, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-12-06, 13:11
LeonE30 napisał/a:
A co do mostu....w BMW nie ma mostu
Do fyfra jeśli jest bez szpery możesz wlać też Mobila SOHC 75W90.
Jeśli zeszperowany to np. SAF-XJ, 75W-140
Yo mostu nie ma, Dyfra też ... to szumne i popularne nazewnictwo wywodzi się od ang. Differential...mechanizm różnicowy, przekładania tylnej osi
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
gawlak01 Poszukaj zanim napiszesz !!! BoMogęWszystko
Wysłany: 2009-12-06, 17:05
Witam wczoraj palilem gume w mojej e30 ale doslownie 3 sekundy tak tylko i od tamtej pory auto jezdzi jak czolg gdy sie rospedzam to od 2500 odrotow auto dostaje wielkich drgan nie wiecie czy dyfer sie powoli rozsypuje pomocy bo nie wiem co robic i co mi grozi
Witam wczoraj palilem gume w mojej e30 ale doslownie 3 sekundy tak tylko i od tamtej pory auto jezdzi jak czolg gdy sie rospedzam to od 2500 odrotow auto dostaje wielkich drgan nie wiecie czy dyfer sie powoli rozsypuje pomocy bo nie wiem co robic i co mi grozi
Dla autora tego postu proponuję ostrzeżenie , aby zapoznał się z regulaminem forum .
W ilu wątkach nie związanych z twoją usterką jeszcze to napiszesz ?
Jest opcja szukaj i są odpowiednie działy