Wysany: 2009-12-14, 17:02 Moja Beta nie chce odpalic-pomocy
moje e36 2.0 nie chce odpalic.Zaczelo sie od tego ze jakies dwa tygodnie temu chcialem odpalic i nic,rozrusznik krecil ale nie chciala odpalic,pare dni temu sytuacja sie powtorzyla ale po jakims czasie odpalilaTeraz samochod stoi 2 dni i nie da sie go odpalic,rozrusznik kreci,bateria jest nowaka wiec na pewno to nie jest wina akumulatora,sprawdzalem przekaznik od pompy paliwa ale jest dobry.Niestety nie dochodzi mi napiecie do pompy bo wyjmowalem z niej wtyczke i sprawdzalem.Wiecie moze co sie dzieje,jezeli ktos wie to prosze o pomoc.
[ Dodano: 2009-12-14, 17:22 ]
jezeli wiecie co zrobic to prosze o pomoc
kolego podobna sytuacje mial kumpel w swojej e30 325 m50 b25. tez szukalismy i w koncu znalezlismy. na pierwszy zut oka przekazniki byly dobre ale niestety okazalp soe ze to jest to. nie wiem dokladnie czy tak samo jest w e36 ale do niego silnik przekladalismy z e34. poszukaj trzech przekazników ktore sa osobno poza puszka z bezpiecznikami jeden z nich powinien byc od pompki. o ile pamiec mnie nie myli to ten od pompki jest na 5 styków podmien go i wtedy spróbuj. u niego okazalo sie ze to bylo to moze u Ciebie tez jest to. powodzenia zycze. dodam tyle ze gdy u niego zmienilismy ten przekaznik auto smiga a tamten wydawal sie byc ok jak kumpel sprawdzal go miernikiem. jak uda Ci sie zrobik daj znac co bylo.Pozdro
[ Dodano: 2009-12-14, 20:14 ]
a i z gory przepraszam za błędy:)
Okazalo sie ze pompa sie spalila,a co za tym idzie zrobila jakies zwarcie i poszedl przekaznik pompy paliwa.Dzieki wszystkim za pomoc Autko juz śmiga i odpala.