BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Moja Beta nie chce odpalic-pomocy
Autor Wiadomo
darektk 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Lut 2009
Skd: Kielce
Wysany: 2009-12-14, 17:02   Moja Beta nie chce odpalic-pomocy

moje e36 2.0 nie chce odpalic.Zaczelo sie od tego ze jakies dwa tygodnie temu chcialem odpalic i nic,rozrusznik krecil ale nie chciala odpalic,pare dni temu sytuacja sie powtorzyla ale po jakims czasie odpalilaTeraz samochod stoi 2 dni i nie da sie go odpalic,rozrusznik kreci,bateria jest nowaka wiec na pewno to nie jest wina akumulatora,sprawdzalem przekaznik od pompy paliwa ale jest dobry.Niestety nie dochodzi mi napiecie do pompy bo wyjmowalem z niej wtyczke i sprawdzalem.Wiecie moze co sie dzieje,jezeli ktos wie to prosze o pomoc.

[ Dodano: 2009-12-14, 17:22 ]
jezeli wiecie co zrobic to prosze o pomoc

zborek-kkozle 

Doczy: 08 Lis 2009
Skd: Kędzierzyn-Koźle
Wysany: 2009-12-14, 20:04   

A w jaki sposób sprawdziłeś przekaźnik od pompy ?? , rozbierz całą puszkę,może nie ma styku.

Rat84 

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Gru 2009
Skd: Kazimierza Wielka
Wysany: 2009-12-14, 20:13   

kolego podobna sytuacje mial kumpel w swojej e30 325 m50 b25. tez szukalismy i w koncu znalezlismy. na pierwszy zut oka przekazniki byly dobre ale niestety okazalp soe ze to jest to. nie wiem dokladnie czy tak samo jest w e36 ale do niego silnik przekladalismy z e34. poszukaj trzech przekazników ktore sa osobno poza puszka z bezpiecznikami jeden z nich powinien byc od pompki. o ile pamiec mnie nie myli to ten od pompki jest na 5 styków podmien go i wtedy spróbuj. u niego okazalo sie ze to bylo to moze u Ciebie tez jest to. powodzenia zycze. dodam tyle ze gdy u niego zmienilismy ten przekaznik auto smiga a tamten wydawal sie byc ok jak kumpel sprawdzal go miernikiem. jak uda Ci sie zrobik daj znac co bylo.Pozdro

[ Dodano: 2009-12-14, 20:14 ]
a i z gory przepraszam za błędy:)

Jest
e34 525 24v Touring

darektk 

Wysany: 2009-12-14, 22:25   

Na miejsce starego przekaznika wlozylem dwa inne pokolei i nic,nadal nie chce odpalic,kreci rozrusznik i nie odpala

DjAquaz 

Pomg: 2 razy
Doczy: 06 Gru 2008
Skd: Glasgow
Wysany: 2009-12-14, 22:52   

A zastanawiałeś sie nad immobilizerem???? MOże wina jest w stacyjce itp.Podepnij kompa wpierw

Hroop 
bokiem blepiej..

Pomg: 2 razy
Doczy: 14 Cze 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2009-12-14, 23:31   

Bezpieczniki rozumiem sprawdzone, pompa spięta na krótko startuje? Może gdzies przewód jest przerwany.. Sprawdź miernikiem czy jest ciągłość obwodow..

darektk 

Wysany: 2009-12-15, 13:56   

Okazalo sie ze pompa sie spalila,a co za tym idzie zrobila jakies zwarcie i poszedl przekaznik pompy paliwa.Dzieki wszystkim za pomoc :) Autko juz śmiga i odpala.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: