Niektórzy mogą mnie kojarzyc ze srebrnego e30 318is z YH, ale chciałbym przedstawić Wam moją kolejną e30 które przeszło kilka gruntownych zmian w przeciągu paru miesięcy.
Troche opisu o niej:
Oryginalnie 316i, 238000 km totalna seria (sory - rygielki w drzwiach były aluminiowe:P)
Super zdrowa, sam nie myślałem, że e30 potrafi sie tak trzymać.
Od samego początku chodziło mi po głowie m52b28, bo miał być to kompromis miedzy osiągami a zużyciem paliwa.
...no i sie zaczeło...
Swapem zajął się luk325, a oprócz silnika E30 dostało:
-Zawias na 5 śrub przód z m3 e36, tył compact
-Gwint K Sport Drift (na sprzedaż!)
-Hydrołape z pompą wilwood
-Lato MotorSporty 7,5" i 8,5" + 215/40/17
-Zima stal 7"x17" + 205/45/17
-Kubełki Mirco + Kierownica z nabą MOMO
Mysle nad wymalowaniem jej wiosną, ale chodzi po głowie klatka, a na to juz funduszy nie bedzie.
Na drugi dzień po żakupie:
Tutaj juz po swapie, jeszcze bez kubełków, beda w następnej porcji fotek
Specyfikacja zimowa
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2012-02-05, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
jakies dystanse do tych felg może byś zamontował;D?
Wysłany: 2009-12-27, 07:17
Grzesiek napisał/a:
sa jakies dalsze plany????
klatka mi chodzi po głowie... ale zeby było to tak zrobione, by włożyć całe wnętrze bez tylnej kanapy. hmmm moze jeszcze laminatowa, maska, klapa i ew błotniki,
Tymon napisał/a:
Już pisałem na innym forum, że jest boska
Motorsporty w E30 miażdżą cyce
Dzieki Tymon
Bloody napisał/a:
ale 17" w E30 bez naciągniętej gumy wyglądają tragiiiiiiiiiicznie
Minimalny naciąg jest i jak dla mnie wystarczający, szkoda felgi podczas zwiedzania łąk
biemdablju napisał/a:
ladna sztuka moje gratulacje
Dzieki
kudlatye32 napisał/a:
jakies dystanse do tych felg może byś zamontował;D?
Są z przodu 17 mm. tyłu nie ruszam bo bedzie to nie praktyczne jeśli chodzi o zapitalanie po torze, wole miec bezpieczną luke miedzy rantem błotnika a oponą
luk skywalker Poszukaj zanim napiszesz !!! po prostu Łukasz
Wysłany: 2010-01-15, 15:42
Byłem wczoraj na wadze w pracy. Auto tak jak stoi, bez kierowcy, z bakiem zatankowanym do połowy i na stalówkach waży 1140kg. Wyciągając wielkie 17" koło zapasowe i pare gratów z bagażnika wraz z kanapą, myśle że do granicy 1100 kg uda sie zejść
[ Dodano: 2010-02-15, 16:56 ]
Nic sie tu ostatnio nie dzieje wiec coś napisze... Ze względu iz sie przeinwestowałem, potrzebuje pilnie kasy... Postanowiłem sprzedać e30...Mówi sie trudno...
Tak wiec e30 czeka na nowy dom