Domyślam się, że to może byc jakaś dodatkowa rezerwa albo coś w tym stylu "Expansion tank" rozszerzanie, rozrastanie zbiornika w wolnym tłumaczeniu?? Takie moje spekulacje albo chciałbym miec pewnośc. Druga sprawa, czy występował tylko w 318is, czy w innych modelach też?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Rafal_e30 2010-01-31, 12:45, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2010-01-31, 13:07
Expansion tank to generalnie zbiornik wyrównawczy. To co tutaj pokazałeś to układ wentylacji i odpowietrzania zbiornika paliwa, a ten zbiorniczek to główny jego element.
Cały ten układ jest chyba we wszystkich E30, znajduje się nad prawym tylnym kołem.
Ostatnio zmieniony przez alexil 2010-01-31, 13:09, w caoci zmieniany 1 raz
..........Zbiornik z aktywnym węglem do pochłaniania oparów paliwa , wiele aut ma takie rozwiązanie , nawet poczciwa Łada to miała..........
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Sory ale niema tam żadnego aktywnego węgla jest to zbiornik zapobiegający przelaniu paliwa w wyniku jego rozszerzania się jakby korek był na max szczelny.
........Tak Artur , masz rację , nie doczytałem opisu do konca , sorry- henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Obejrzyj dokładnie nr 1 jak napisał Artur a pochłaniacz par paliwa to element nr 15 i znajdje się w komorze silnika pomiedzy silnikiem a lewym przednim nadkolem
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.