Wysany: 2010-02-01, 00:28 [e30]Usterka rozrusznika proszę o pomoc
WITAM JESTEM NOWYM UZYTKOWNIKIEM NA FORUM I MOZLIWE ZE TEN TEMA JUZ ISTNIEJE. A WIEC MAM PROBLEM TERAZ CO BYLY TE MROZY BMWE30 1.8IS STAŁO NA DWORZE NIE ODPALANE MIESIĄC CZASU GDY WCZORAJ CHCIAŁEM JE ODPALIĆ PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA ROZRUSZNIK TAK JAK BY WOGOLE NIE KRECIŁ TYLKO TAK METALICZNY DZWIEK TRUDNO TO OPISAĆ CZY MOZE TO BYĆ WINA ROZRUSZNIKA, I JAK GO WYMIENIĆ I CZY TO MUSI BYĆ OD 1.8IS CZY PASUJE TEŻ OD ZWYKŁYCH PROSZE O ODP MOJE GG:3176755 POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODP
_________________ michal-p26
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-02-06, 20:09, w caoci zmieniany 2 razy
michal-p26 na początku wyłącz Cap Lock kiedy piszesz posty, bo zaraz dostaniesz po głowie .
po "primo due" od początku sam się narażasz na złośliwość forumowiczów, skoro piszesz cyt.." WITAM JESTEM NOWYM UZYTKOWNIKIEM NA FORUM I MOZLIWE ZE TEN TEMA JUZ ISTNIEJE.." - masz napisane nad nickiem - szukaj, więc przynajmniej poszukaj to nic nie kosztuje i nie boli.
- co to znaczy .."tak jakby w ogóle nie kręcił..."??? albo kręcił, albo nie, nie można być trochę w ciąży
- co zaś tyczy się samego rozruchu, to może być tutaj wiele przyczyn, na początek sprawdź akumulator, czy rozrusznik dostaje odpowiedni prąd -bo może tu tkwi przyczyna.
Napisz też coś więcej, jak było przed miesiącem, czy dobrze kręcił, czy nie wydawał dziwnych dźwięków, rozwiń trochę myśl, bo baaaardzo ale to bardzo szeroko opisałeś temat, pozdrawiam
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
wcześniej przed ta usterka samochód normalnie mi palił nie było żadnego problemu aż do teraz co były te mrozy. Akumulator juz nawet zmieniłem na nowy i jak krece to rozrusznik nie kreci tylko wydaje dzwiek taki jak by podlonczyc zwykly silniczek i by sie krecil i wydaje taki metaliczny dzwiek
Bendix się zawiesił ewentualnie się zdu..ł. Jak auto stoi na dworze to być może zamarzł z wilgoci zawartej w powietrzu. Odpal z popychu etc. i zagrzej auto. Wtedy próbuj odpalić.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2010-02-01, 10:43, w caoci zmieniany 1 raz
Jak metaliczny dźwięk to może wyskakiwać bendix a rozrusznik nie kręcić, także tak jak koledzy pisali albo zamarzł, albo szczotki się zawiesiły i wystarczy puknąć w rozrusznik, albo jak wyżej odpalić z zaciągu, jak się zagrzeje to może będzie po problemie.
takie rzeczy jak alternator, rozrusznik - warto oddać do naprawy - bo wtedy wiesz co masz i zrobią tak, że będzie jak nowy. A jak kupisz inną używkę to róznie być może.
okazało sie ze to stuka to co rozrusznik kreci ta taka okragla tarcze i ona tak jak by byla odkrecona czy cos w tym stylu i nie mam teraz pojecia jak to naprwic prosze o pomoc
Rozumiem że rozrusznik pracuje poprawnie ale wieniec zębaty jest lużny na kole zamachowym, czy tak ? Jeśli tak jest to wyjmij skrzynię i zmien koło zamachowe .
Ostatnio zmieniony przez szwangru2 2010-02-01, 18:31, w caoci zmieniany 1 raz
Sam sobie odpowiedz czy dasz radę ,potrzebny kanał ,klucze płasko oczkowe , nasadowe, torx-y i ktoś kumaty do pomocy jeśli Ty nigdy skrzyni nie wyjmowałeś .
okazało sie ze to stuka to co rozrusznik kreci ta taka okragla tarcze i ona tak jak by byla odkrecona czy cos w tym stylu i nie mam teraz pojecia jak to naprwic prosze o pomoc
Tak szczerze to jestem bardzo ciekaw jak to sprawdziłeś że koło zamachowe jest luźne?
Wątpię w to, to że bendix wybija i uderza to tak jak pisałem wcześniej to jest ten stuk, ale rozrusznik może nie kręcić mimo wszytko. Nie będę się powtarzał powdzenia
no rozrusznik kupilem jak zakladalem rozrusznik to kolo zamachowe mi lata i moge sobie nim normalnie krcic w kolko a wiec co moze byc innego jak nie koło zamachowe do wymiany??
no rozrusznik kupilem jak zakladalem rozrusznik to kolo zamachowe mi lata i moge sobie nim normalnie krcic w kolko a wiec co moze byc innego jak nie koło zamachowe do wymiany??
Po wyjęciu rozrusznika w wycieciu pomiedzy blokiem silnika a kołnierzem skrzyni biegów jest otwór chceszp owiedzieć że ten wieniec jest luźny i możesz nim zakręcić http://www.realoem.com/bm...151&hg=11&fg=20
Jezeli nie to to przejrzyj RealOem albo wklep swoj numer VIN i napisz jaki element jest luzny bo jakos nie kumam jak od stania przez miesiac odpadl wieniec zebaty od kola zamachowego
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
no dokladnie tak to jest ta jak by zembatka i przez otwor od rozrusznika moge nim normalnie krecic i podnosic do gory w boki itp po prostu jest luzny i jak to zrobic i czy to bedzie mi pasowalo od innej e30 czy musi byc ten sam silnik
Marcin E-30 Poszukaj zanim napiszesz !!! BMW 335 drift
Pomg: 1 raz Doczy: 07 Wrz 2008 Skd: Warszawa-G.R.CH.W
Wysany: 2010-02-03, 19:01
Nie wydaje mi się żeby się urwało bo byś nie odpalił a jak byś odpalił to byś miał niezłą siekaninę.Jak byś potrzebował koło dwu masowe to mam sprawne,wyśle ci numer do mnie na PW jak coś.