BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
PDC e36
Autor Wiadomo
Ratay 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Mar 2006
Skd: Zabrze
Wysany: 2010-02-02, 15:51   PDC e36

Witam mam taki problem. Posiadam w e36 cabrio czujniki parkowania pdc. Jak wrzuce wsteczny to jest jeden ciagły pisk i czujniki nie dzialają. Jak sprawdzic który czujnik jest uszkodzony? Mam czujniki starego typu. Chciałbym to naprawić a nie wiem od czego zacząć. Moze centralka jest popsuta a moze czujniki. Ma ktoś jakiś pomysł albo robił coś takiego?

noname 

Pomg: 2 razy
Doczy: 01 Mar 2008
Skd: Jaworzno
Wysany: 2010-02-02, 17:01   

Na 99% ktorys czujnik padl. Musisz kupic czujnik i i sprawdzasz wszystkie jak leci :) Wypinasz stary wkladasz nowy , jak piszczy dalej to wkladasz stary z powrotem i podmieniasz nastepny .

siwy e-36 
BMW Forever

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2010-02-03, 21:57   

Najprawdopodobniej padl ktorys z czujnikow tak jak kolega wyzej napisal tyle ze niema co kupowac odrazu czujnika bo koszt spory.. mozna to latwo sprawdzic podpinajac auto pod kompa lub metoda dotyku tzn przekrecic stacyjke w pozycje 2 wrzucic wsteczny i sprawdzac po kolei kazdy czujnik przykladajac do niego delikatnie palec-nie wciskac mocno tylko doslownie dotknac samym opuszkiem palca. Dobre czujnki powinny tak jakby wibrowac/drgac jak sie je dotknie a te uszkodzone nie beda wykazywaly zadnej reakcji. w skrajnych sytuacjach moze byc walniety glosniczek ten co piszczy od parktronika(np u mnie w e39 tak bylo) z tym ze e39 ma osobny glosniczek z tylu do samego pdc a w e36 jest ten sam co daje gongi obc(pod kiera nad nogami kierowcy).Mam nadzieje ze cos pomoglem. Pozdrawiam

TheKowal 

Pomg: 1 raz
Doczy: 04 Sty 2009
Skd: Tczew
Wysany: 2010-02-04, 21:58   

Moim zdaniem lepszą metodą jest słuchanie czujników.Sprawny będzie sobie delikatnie tykał,bo mrowienie w palcu nie zawsze czuć...przynajmniej moje wielkie paluchy nie za bardzo wyczuły :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: