BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] Dmuchawa
Autor Wiadomo
nokio 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 04 Pa 2009
Skd: Gliwice
Wysany: 2009-10-04, 17:40   [e30] Dmuchawa

Witam, problem dotyczy dmuchawy, która nie działa. Sprawdziłem silnik i włącznik, działają. Rezystor dmuchawy i jest OK, sprawdziłem omomierzem, natomiast prąd nie dochodzi do silnika (sprawdzałem przewody, które idą do silnika dmuchawy) Czy ktoś już miał taki problem lub nasuwa się komuś jakiś pomysł?:). Przekaźnik i bezpiecznik jest ok. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to będę wdzięczny.

ramboe30 

Doczy: 02 Lut 2010
Skd: zabrze
Wysany: 2010-02-03, 22:22   

moze rozwiazałes juz ten problem bo mam podobny po zmianie silnika nie dziala mi dmuchawa wogole na zadnym (biegu) spr przekaznik i bezpiecznik i jest ok. jak bys mogl pomóc? byl bym wdzieczny bo w zime czy w deszczu to lipa straszna

nokio 

Doczy: 04 Pa 2009
Skd: Gliwice
Wysany: 2010-02-04, 00:43   

Powiem Ci tak, u mnie problemem były szczotki w silniku, które dociskały do wirnika tylko kiedy miały na to ochote. Np po wyjęciu silnika i podłączeniu na krótko do aku silnik się kręcił ale po wlozeniu na miejsce juz niestety nie. Najlepiej sprawdź miernikiem czy jest napięcie na kabelkach, które podpinasz do silnika, a potem sprawdz silnik podłączając go bezpośrednio do akumulatora. powodzenia

zryciuch 

Doczy: 21 Sty 2010
Skd: Końskie
Wysany: 2010-02-04, 21:45   

nokio,

musisz podłączyć tak , ze nawet jak wyłączysz silnik to wiatrak będzie chodził, ( czyli będziesz musiał pamiętać by wyłączać dmuchawę ) ja w swojej e30T tak właśnie zrobiłem bo miałem ten sam problem.

ramboe30 

Doczy: 02 Lut 2010
Skd: zabrze
Wysany: 2010-02-08, 18:05   

sprawdzałem to dzisiaj i jest tak: prad nie dochodzi do bezpiecznika od dmuchawy i od el. lusterek jak podlacze na krótko bezpiecznik od dmuchawy z innym to dmuchawa dziala. co dalej?? to nie wiem. jak rozkrecilem skrzynke bezpieczników to znalazłem płytke:) do ktorej sa polutowane poszczegolne kable moze ktos wie? czy którys kabel w gniazdzie diagnostycznym odpowiada za dmuchawe??

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2010-02-08, 21:28   

ramboe30 napisa/a:
gniazdzie diagnostycznym odpowiada za dmuchawe
W tym gnieździe żaden kabel nieodpowiada za dmuchawę. Problem tkwi w złączu pod kierownicą ewentualnie w okolicy.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: