Witam, problem dotyczy dmuchawy, która nie działa. Sprawdziłem silnik i włącznik, działają. Rezystor dmuchawy i jest OK, sprawdziłem omomierzem, natomiast prąd nie dochodzi do silnika (sprawdzałem przewody, które idą do silnika dmuchawy) Czy ktoś już miał taki problem lub nasuwa się komuś jakiś pomysł?:). Przekaźnik i bezpiecznik jest ok. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to będę wdzięczny.
moze rozwiazałes juz ten problem bo mam podobny po zmianie silnika nie dziala mi dmuchawa wogole na zadnym (biegu) spr przekaznik i bezpiecznik i jest ok. jak bys mogl pomóc? byl bym wdzieczny bo w zime czy w deszczu to lipa straszna
Powiem Ci tak, u mnie problemem były szczotki w silniku, które dociskały do wirnika tylko kiedy miały na to ochote. Np po wyjęciu silnika i podłączeniu na krótko do aku silnik się kręcił ale po wlozeniu na miejsce juz niestety nie. Najlepiej sprawdź miernikiem czy jest napięcie na kabelkach, które podpinasz do silnika, a potem sprawdz silnik podłączając go bezpośrednio do akumulatora. powodzenia
musisz podłączyć tak , ze nawet jak wyłączysz silnik to wiatrak będzie chodził, ( czyli będziesz musiał pamiętać by wyłączać dmuchawę ) ja w swojej e30T tak właśnie zrobiłem bo miałem ten sam problem.
_________________ Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą, turbo podstawą.
sprawdzałem to dzisiaj i jest tak: prad nie dochodzi do bezpiecznika od dmuchawy i od el. lusterek jak podlacze na krótko bezpiecznik od dmuchawy z innym to dmuchawa dziala. co dalej?? to nie wiem. jak rozkrecilem skrzynke bezpieczników to znalazłem płytke:) do ktorej sa polutowane poszczegolne kable moze ktos wie? czy którys kabel w gniazdzie diagnostycznym odpowiada za dmuchawe??