BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z zegarmi (e34 525i)
Autor Wiadomo
cytryn 
http://bmw.tczew.pl

Doczy: 22 Kwi 2007
Skd: Tczew
Wysany: 2010-02-28, 22:59   problem z zegarmi (e34 525i)

w drodze powrotnej z gd.zegary przestały mi działać.tj. prędkościomierz stoi cały czas na 20. ekonomizer wogle niema wskazówki, no i na wyświetlaczu komp. są tylko kreski jak przy resetowaniu czyli nic.bezpieczniki sprawdzałem ,wszystkie dobre . czy ma ktoś jakies pomysły od czego to badziewie siadło. komputer zresetowałem dalej nic.w trakcie kontroli zegarów wskazówka od prędkościomierza dochodzi tylko do 120. a reszta działa poprawnie lecz w trakcie jazdy nie działają wymienione elementy. co to może byc? starośc? :wink: :help: pozdro

dzięki za wszelkie wskazówki.

PS. chyba nie tu to wpisałem?. :roll:

cytryn
Ostatnio zmieniony przez cytryn 2010-02-28, 23:03, w caoci zmieniany 1 raz  

Kris_OST 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Lut 2010
Skd: Strzelce Opolskie
Wysany: 2010-03-01, 16:37   

Najprawdopobniej odpiol ci sie kabel z czujnik.Musialbys wejsc pod auto i sprawdzic od strony klapy na dyfrze.Tak przynajmniej zachowuje sie wszystko gdy sie odepnie go : brak predkosci,ekonomizera i naliczania kilometrow.A co do sprawdzania licznika to niektore ida do konca a niektore do polowy.

cytryn 
http://bmw.tczew.pl

Doczy: 22 Kwi 2007
Skd: Tczew
Wysany: 2010-03-02, 00:42   

Kris_OST napisa/a:
Najprawdopobniej odpiol ci sie kabel z czujnik.Musialbys wejsc pod auto i sprawdzic od strony klapy na dyfrze.Tak przynajmniej zachowuje sie wszystko gdy sie odepnie go : brak predkosci,ekonomizera i naliczania kilometrow.A co do sprawdzania licznika to niektore ida do konca a niektore do polowy.

dzieki za rade. jutro tj. dziś sprawdze czy miałeś racje, i czy zegary....out :wink: .pozdro

cytryn
Ostatnio zmieniony przez cytryn 2010-03-02, 00:43, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: