Wysany: 2010-04-19, 21:51 E36 Miękki pedał po wymianie przewodów...
Witam! Jak w temacie wymieniłem przewody hamulcowe z tyłu (bębny) bo były juz bardzo skorodowane. Dolałem płynu i odowietrzyłem układ. Jednak pedał jest miękki. Jak się "przpompuje" 2-3 razy robi się normany. ale zaraz wraca do stanu porzedniego i hamulce łapią gdzieś "w podłodze". Co jest nie tak?
A masz ABS?
Odpowietrzyles caly uklad czy tylko tyl po wymianie?
Jestes pewien ze usunales cale powietrze z ukladu?
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Jak dla mnie nadal są zapowietrzone skoro pedął rośnie po tym jak 2-3 razy naciśniesz.
Napisz w jaki sposób odpowietrzałeś może w tym problem.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
ja w kilku autach spotkałem sie z takim czymś właśnie przy robieniu coś z hamulcami np pierwsze auto wymiana tylko przednich klocków po wymianie brak hamulców okazało sie ze pompa do wymiany ponieważ kiedy trzeba było rozepchać tłoczek w zacisku to powracajacy płyn uszkodził pompę, drugie auto wymiana tylnych szczęk wraz z cylinderkami (ukręcony odpowietrznik) po całej operacji odpowietrzania miekki pedał pomogło dopiero wymienienie pompy, także nie chcę krakać ale dopiero to może Ci pomóc oczywiście zanim przystąpisz do wymiany pompy trzeba wykluczyć inne powody miękkiego pedału hamulca, ale tak to już czasem bywa stara pompa + mieszanie płynów stary z nowym + np zwykła wymiana klocków = wymiana pompy
Ostatnio zmieniony przez jaro 535 2010-04-23, 12:54, w caoci zmieniany 1 raz
Jak masz ABS to spróbuj odpowietrzać na odpalonym silniku. Jeśli nie to problem może tkwić w tym że nie ustawiłeś okładzin blisko bębna hamulcowego i jest wtedy spory luz między tymi elementami-wtedy też może wpadać.
Jeśli nie to problem może tkwić w tym że nie ustawiłeś okładzin blisko bębna hamulcowego i jest wtedy spory luz między tymi elementami-wtedy też może wpadać.
dokładnie to może być problem, ale on chyba tego nie ruszał tylko przewody zmienił
Koledzy forowicze a czy jeśli np.wymieniam sobie zaciski z przodu i odpowietrzam układ to czy muszę odpowietrzyć również tył?i w jakiej kolejniści powinno się to prawidłowo robić?
_________________ Części do e34-- europa
żółte lampy z francji i wiele wiele innych