Wysłany: 2010-05-06, 13:59 [E3X] Elektryczna regulacja wysokości świateł
Witam!
Dorwałem elektryczne siłowniki do regulacji wysokości lamp.
Silniczki są sprawne ponieważ śmigają bez zarzutu.
Niestety nie mam do nich instalacji i chciałem takową zrobić ale nie za bardzo mam schemat elektryczny ponieważ mam E30 a z tego co wiem to takie regulacje były w E32 i E34.
Jeżeli chodzi o numer cześć to niestety na OEM jej nie znalazłem (nr. 168355728).
Silniczek posiada 3 piny. Po podłączeniu na krótko udało mi się uruchomić silniczek ale tylko w jednym kierunku (na dwóch pinach). Niestety żadna inna konfiguracja zasilania nie pozwala na kręcenie w przeciwnym kierunków
Czy Ktoś pomoże? Może Ktoś z Was już coś takiego przerabiał?
Po południu wrzucę fotkę tego ustrojstwa.
Z góry dzięki za pomoc
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.
Wysłany: 2010-05-06, 16:54
Co jest dla Ciebie nieczytelne w tym schemacie ? Po prawej i lewej stronie silniczki ,w środku potencjometr ,przewody oznaczone +/- napis podświetlenie w ojczystym języku
zauważyłem u kumpla w e32 ze on ma wtyczki w kształcie trójkąta. Moje silniczki maja 3 piny ale w linii prostej. Jak wrócę z pracy to wrzucę foto. No i kurcze potrzebuję wartość oporu potencjometru....
Pomóżcie
[ Dodano: 2010-05-10, 19:00 ]
teraz pytanie które to + a który to -