Wysany: 2010-05-13, 20:42 Uszczelka głowicy w m20b20, głowica - znana przyczyna
Obiecałem napisać, co było przyczyną nabijania ciśnienia w układ w m20. Przy wykręcaniu szpilek już na nich było widać majonez i to na 8 z 14. Po zdjęciu czapki okazało się, że jest popękany blok między kanałami wodnymi a otworami szpilek. Zakupiłem drugą głowę od kolegi z forum, ale po oddaniu do planowania okazało się, że nie nadaje się do tego, ponieważ są pokrzywione zawory i nadaje się do całkowitej renowacji. Mam nadzieję, że kolega XXXXX zachowa się i zwróci pieniądze za niesprawny towar (telefonicznie się zadeklarował, że tak). Więc jednym słowem lipa okropna i teraz czeka mnie wymiana całego motoru Lipa na całego
Za sprawny motor m52 trzeba dać z 1500 PLN, a ktoś musi zrobić SWAP, bo ja nawet jak rozkręciłem tego gałgana, to i tak mi ręce opadły Ze złożeniem starego będzie sporo jeb.... a SWAPU się nie podejmę wsadzam m20, tylko muszę znaleźć 100% pewniaka (już mam na oku)
O tym myślę i to poważnie Jeżeli głowica będzie dodatkowo pęknięta to sprawa będzie przesądzona Jutro się wszystko wyjaśni - jeżeli czapka ocalała to mam blok za 300 PLN m20b20, ale jeżeli czapę szlag trafił to trzeba m20b25 sadzać