Gdy wciskam gaz do dechy to normalnie odcina jak troche odpuszcze gaz to obroty skaczą jak na filmie. A ponad to ma niestabilne wolne obroty.
W silniku zostało wymienione:
-pompka paliwa
-czujnik położenia wału
-czujnik położenia wałka rozrządu
-przepływka
-czujniki spalania stukowego(to wykazało na kompie i po wymianie odmuliło sie auto)
-świece
-rok temu cewki,
-sonda
-regulator ciśnienia paliwa,
-główny sterownik,
Prosze o pomoc!!!!!!!!
Może już ktoś miał taki problem?
_________________ E30 316i Coupe m50...
E39 530d Touring
chyba wszystko już wymieniłeś co możliwe, jedynie co przychodzi mi na myśl ,to albo tragfiłeś na wadliwą częsc z ww. wymienionych, albo gdzieś jakieś lewe powietrze...
diagnostyke jeśli chcesz to mogę Ci załatwic z rabatem, mam znajomego ze sprzętem.
raczej wszystkie czesci sa ok bo ze sprawnego podmieniałem ale pewności to nigdy nie ma.
marcinek84 napisa/a:
diagnostyke jeśli chcesz to mogę Ci załatwic z rabatem, mam znajomego ze sprzętem
To ja bardzo jestem chętny!!!
Tylko powiedz jaki ma ten sprzęt? Potrzebuje taki zeby mial podgląd parametrów. na żywo czy jakoś tak
Ile by to kosztowało i gdzie mam podjechac?
E39 530d Touring
live data to się fachowo chyba nazywa, ma taką opcję, pokazuje temp silnika, prace przepływki i takie tam. sprzet Launch i VCDS jeśli coś Ci to mówi ,bo mi niebardzo
Pomg: 9 razy Doczy: 24 Mar 2009 Skd: Sanok/Rzeszow
Wysany: 2010-06-13, 17:08
..Ja tak troche z innej beczki, ale tez o Live Data:) moze ktos wie gdzie w Rzeszowie ,albo w okolicy Rzeszowa mozna podpiac pod taki komputer?? Własnie zeby zobaczyc prace silnika i jego podzespołow..
Zrobiłem porządną diagnostyke dzieki Marcinek84 i wyszedł mi błąd 42 road speed sensor. Czy on ma rzeczywiście wpływ na złą prace silnika? Skąd komputer zczytuje prędkośc samochodu?
E39 530d Touring
Ostatnio zmieniony przez Lex 2010-06-15, 23:13, w caoci zmieniany 1 raz
tak jak Mateusz napisał, prędkośc z dyfra jest mierzona, w m52b28 jest też czujnik w dyfrze , z którego sygnał idzie na kompa i przy swpaie do e30 jeśli się tego nie podłączy , do kręci się tylko do 5,5tys obr. Niewiem czy tak samo jest z silnikiem m50b25, z m52 wiem bo kolega to przerabiał. Może wymienic po prostu ten czujnik i problem się rozwiąże.
Ostatnio zmieniony przez marcinek84 2010-06-15, 21:24, w caoci zmieniany 2 razy