pompa była robiona rok temu. jak włącze na N to jest wszystko dobrze a jak nacisne hamukec i przełącze na R lub D to gaśnie
Co znaczy "robiona"? Jeśli ta regeneracja kosztowała mniej jak 1500zł, to znaczy że ktoś zarobił za darmo tą kasę. Zregenerowana pompa nie sypie się po roku. A to co opisujesz w połączeniu z automatem wskazuj jednoznacznie na nastawnik lub pompę..
przerabiałem ten problem tydzień temu , niestety u mnie była to pompa , nie dawała odpowiedniego ciśnienia , za regeneracje krzyknęli 1900 zł , znalazłem w niemczech używaną o wiele taniej , wsadziłem i jest gitara . Możesz jeszcze spróbować wyczyścic nastawnik , niekiedy pomaga . Jeśli masz problemy z odpaleniem na ciepłym silniku to jednak pompa
rok temu kosztowało 2500 złoty. ile by kosztowało takie czyszczenie nastawnika.
[ Dodano: 2010-06-24, 20:50 ]
na ciepłym silniku pali tak samo jak na zimnym
[ Dodano: 2010-06-24, 20:52 ]
a moze to być coś z skrzynią bo jak trzymam ja na hamulcu i włącze N to nie gaśnie a jak włącze R lub D to szarpnie i gaśnie
może to jeszcze jest filterek paliwa ale ten przy zbiorniku trzeba go wymienić bo bardzo duzo ludzi zapomina o tym filterku i jest zasyfiony dlatego nie zapodaje paliwa
Niestety to nastawnik - koledze pomaga przestawienie nastawnika o kilka setnych milimetra w kierunku większej dawki paliwa ale taka zabawa skończy się za jakiś czas.
mam bunie 325 tds w automacie, faluje na obrotach gdy dojezdzam do skrzyrzowania i hamuje to gaśnie.
pomóżcie
przerabiałem to w 525TDS w automacie gaśnie podczas hamowania lub ostrego sktrętu.
Padł nastawnik.
prosty test wrzucasz "D" lub R i bez dodawania gazu powinien po puszczeniu hamulca zaczać "pełzać do przodu lub tyłu bez wachania obrotów jeżeli zgaśnie lub zgaśnie jak slręcisz koła lub ponowanie przyciśniesz hamulec to padł nastawink.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.