BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
regeneracja alu felg
Autor Wiadomo
fozgen
[Usunity]

Wysany: 2005-03-20, 21:27   regeneracja alu felg

jak w temacie szukam warsztatu z okolic wawy gdzie naprawiaja malują i wywazaja alu felgi , tylko dobrze bo nie mam zamiaru byc królikiem doswiadczalnym jakiegos partacza , no i ceny zeby nie były z kosmosu

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-21, 01:21   

na ul. nadwiślańskiej (przedłużenie wału miedzeszyńskiego - w stronę otwocka) w józefowie koleś rafała ma taki warsztat wulkanizacyjny, gdzie przy okazji reperują alumy - mi naprawiali i byłem zadowolony

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-03-21, 01:36   

mówiąc naprawa macie na mysli równiez prostowanie?
moze jakis telefonik? lub orientacyjne ceny? :D

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-03-21, 09:58   

Pioter_W napisa/a:
na ul. nadwiślańskiej (przedłużenie wału miedzeszyńskiego - w stronę otwocka) w józefowie koleś rafała ma taki warsztat wulkanizacyjny, gdzie przy okazji reperują alumy - mi naprawiali i byłem zadowolony

Tak jak mówi Pioter - Świder k/Otwocka warsztat wulkanizacyjny - sam tam oddawałem swoje felaszki i powiem ze byłem w szoku co koles mi z nich zrobił bo nie wierzyłem ze kiedykolwiek je załoze jeszcze na samochod.Niestety nie znam telefoniku :(

fozgen
[Usunity]

Wysany: 2005-03-22, 19:30   

trzeba zdobyc telefon .....moze bob ma jakis kontakt z tymi panami ??
a kiras ile cię wyniosła regeneracja 4 szt
??

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2005-03-22, 20:00   

nie swierk tylko jozefow ul nadwisnanska 148
2 km przed dawna restauracja "pod debami"

jak ktos niewie gdzie to jest to juz tlumacze:

nadwislanska to jest przedluzeniem ulicy wybrzeze helskie kt zaczyna sie pod mostem gdanskim za zoo trezba jechac w dol mapy czyli pod prad wisly z 15 kilosow podrodze mozna sie rozpedzic troche na nowym 2 jezdniowym kawalku nowej drogi potem rondo w miedzeszynie jedziemy caly czas z pierszenstwem prosto droga o oznaczeniu 801 i w miejscowosci jozefow zaraz za znajdujaca sie po prawej stronie remizJĄ strazacka i stacja LPG jest WULKANIZACJA JOCKERA

(do fozgena)-jocker to ten koles co byles u niego na imprezie !

namiary:
kom 505 840 333
gg 3614816

dryndajac do pawla (jockera) mozecie sie smialo na mnie powolac ale nie gwarantuje ze cos z tego bedzie heheheh

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2005-04-24, 11:17   

Heja :)

Mam pytanie kupilem te cholerne fele i teraz pytanie

Czy te felgi mozna zrobic samemu?

Chodzi glownie ze widze to tak biore szlifierke i wyrownuje rant:

Pozniej biore paste polerska i filc i poleruje to:

Chodzi glownie aby na bemowo fele jakos wygladaly a nie badziewnie :)

A kaski nie mam narenowacje.

Czy ktos ma moze komplet 15 ?? nawet ze slabym bieznikiem zchecia odkupie PLEASE!!!!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-24, 11:58   

rewelacyjny fachowiec od felg jest w Żyrardowie, miałem kiedyś taki wypadek, za szybko wchodziłem w zakręt i wszystko było ok dopuki nie najechałem na pasy..:/ odrazu złapał poślizg i wpadłem na 2 cm krawężkin na 13' z oponkami 175/50 felga wyglądała conajmniej ... źle, rant wyskoczył do góry, felga pękła w zdłuż około 6 cm ale On wszystko jakoś załatał kiepsko jest tylko z terminami, bo naprawde jest rozchwytywany, a co do Twoich gelg Sc00ti, jesli się chcesz łapać za ranty to papierkiem lepij albo najpierw jakimś pilniczkiem nie za dużym, a poem papierkiem uważaj tylko zeby nie porysować reszty rantu bo tam jest powłoka lakiernicza która go zabezpiecza..a najlepsza opcją byłoby chyba polerowanie ale to już kupa pracy ....powodzenia :wink:

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2005-04-25, 10:54   

ScOOti napisa/a:
Heja :)

Mam pytanie kupilem te cholerne fele i teraz pytanie

Czy te felgi mozna zrobic samemu?

Chodzi glownie ze widze to tak biore szlifierke i wyrownuje rant:

Pozniej biore paste polerska i filc i poleruje to:

Chodzi glownie aby na bemowo fele jakos wygladaly a nie badziewnie :)

A kaski nie mam narenowacje.

Czy ktos ma moze komplet 15 ?? nawet ze slabym bieznikiem zchecia odkupie PLEASE!!!!

Mozesz to smialo slifierka z tarcza listkowa na papaier scierny przejechac delikatnie.
Na felach ktore mam u siebie aktualnie zalozone jeden gosc z "wyobraznia" jezdzil po placu budowy.
Oddal mi je za 110 zl 4szt, jak do nich przysadlem zimowymi wieczorami z rozpuszczanikiem nitro, szlifierka, pasta polerska i wiertara to po tygodniu zmudnej dlubaniny wygladaja prawie jak nowe pozniej klarlak i finito, polerowane aluminum wyglada o niebo lepiej niz malowane metaliczna farba, a kolo jak je pozniej zobaczyl to nie wiezy do dzisiaj ze tak mozna je bylo odrestaurowac. Nawet chcial je odkupic ale nie ma glupich za duzo czasu i wysilku mnie one kosztowaly :twisted:

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2005-04-25, 14:49   

napisz mi dokladnie co pokoleji zrobic aby odnowic?

Bo chce to zrobic ale boje sie lekko aby nie popsuc.

:)

Pzdro

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2005-04-26, 06:01   

Ok zrobilem :)

Wiec tak podnioslem dupe na kobylki
wrzucilem 5 bieg. Wzielem papier scierny do reki i trzemy :) najpierw 80 pozniej 300 pozniej 650 pozniej 1200 miedzy kazdym czyszczenie felgi. Pozniej pasta poerska do aluminium i znowu 5 bieg i polerujemy. Nie wygadaja jak nowki bo te wzery sa dosc gleboko oraz rant jest mocno skasowany.

Ale jakos doczyscilem i swieca sie :)

Lepszy efekt niz byl :)

Zabezpiecza sie jakos aluminium? Jakis lakierek czy jak?

Pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-26, 16:10   

Opony Rysiek
509 960666

Gruntowna renowacja felgi z malowaniem 6 warstwami lakierów.
Cena 120 zl/szt. Po renowacji felgi wyglądają jak nowe.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-04-27, 10:05   

Wg mnie naprawa felg to TYLKO i WYLĄCZNIE w Wawie na ul.Łuckiej, NIEBIESKIE drzwi. Fachowiec chyba 30lat tam już jest, na regałach ma chyba 30-40 felg w robocie, mnie załatwił sprawę w 3dni, 70zł za wgięty rant obustronnie.

Kiedyś robiłem BORBET A 17" w Świdrze vis a vis kościoła (rant się wgiął lekko od dziuryw asfalcie) i po jakimś czasie znowu się wygięła...

ahir 
night driver

Pomg: 3 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: Katowice
Wysany: 2007-01-25, 21:42   

szukam zanim napisze ale znalesc nie moge wiec pisze, a znacie kogos na Gornym Slasku, godnego polecenia i z konkretnymi namiarami? generalnie chodzi o wyglad, bo fachowca do prostowania juz mam :)

skotniol 

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Mar 2006
Skd: ślask
Wysany: 2007-01-25, 22:08   

jeśli chodzi o górny śląsk to moge ci polecic firme w zabrzu(blisko zjazdu z A4)
http://www.centrogum.pl/
akurat niemają na stronce nic o renowacji ale ja ostatnio oddawałem moje felgi do piaskowania i malowania i jestem naprawdę zadowolony z ich usług :)

tak wyglądają po regeneracji, przed zdjecia nie mam ale wygladały nieciekawie tzn. jesli chodzi o lakier :mg:

ahir 
night driver

Wysany: 2007-01-26, 09:53   

hmm chyba sie nie zabiora za moje szprychowe :( mam jechac do nich i pokazac.. a moze znacie jakas osobe prywatna na Slasku ktora ma do tego serce?? znalazlem w Polsce pare takich osob ale jak narazie z regionow bardzo odleglych od Katowic... jak np. Pan Fajna Felga z Warszawy, z tego co slyszalem i ogladalem galerie poleruje felgi naprawde czadowo... www.fajna-felga.pl ... wychodze z zalozenia ze jezeli dobrze poleruje to i pewno ladnie pomaluje, zreszta jeszcze sie nie zdecydowalem czy je malowac czy polerowac...

jeszcze dwa dobre adresy moze ktos bedzie mieszkal blisko:
www.polerka.prv.pl/
www.polerka.tk

a tutaj pokaze jak wyglada moja felga:

a jak powinna wygladac:

to robota faceta o nicku "scigany" na jednym z forum, wlasnie probuje zdobyc do niego namiar bo wydaje mi sie ze jest z Gliwic, a to juz calkiem blisko :) :D
czytalem gdzies rowniez o jakims facecie co ma ksywke Burza Jr. i podobno tez na Slasku ladnie robi, mam numer gg ale narazie sie nie odzywa, jaki bedzie efekt moich poszukiwan napisze jesli jestecie zainteresowani :D
Ostatnio zmieniony przez ahir 2007-01-26, 10:08, w caoci zmieniany 2 razy  

skotniol 

Doczy: 16 Mar 2006
Skd: ślask
Wysany: 2007-01-26, 10:04   

www.polerka.tk

firma godna polecenia, sam kiedyś dałem im do polerki fele cena, terminowość, jakość jak najbardziej w porządku :D
z tego co wiem mozesz do nich wysłac felgi kurierem nie trzeba jechac osobiście :)

tu masz namiary na Sciganego :wink: : http://forum.beemka-klub....ewprofile&u=299

Pozdr

ahir 
night driver

Wysany: 2007-01-26, 10:11   

dzieki wielkie czlowieku o dobrym sercu!!! :)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-01-26, 10:14   

ahir napisa/a:
to robota faceta o nicku "scigany" na jednym z forum, wlasnie probuje zdobyc do niego namiar bo wydaje mi sie ze jest z Gliwic, a to juz calkiem blisko

może poszukaj go u nas :P
http://forum.beemka-klub....ewprofile&u=299

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-01-26, 10:56   

Ahir, Burza Jr jest chyba z Jaworzna jeździ Golfem III i siedzi na forum http://vwzone.pl/forum/index.php

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

ahir 
night driver

Wysany: 2007-01-26, 11:39   

dzieki Panowie za pomoc, zostawilem im wiadomosc na gg teraz czekam na odzew.

fil 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-01-26, 12:27   

ahir napisa/a:
dzieki Panowie za pomoc, zostawilem im wiadomosc na gg teraz czekam na odzew.

daj znac potem co i jak bo wiosna idzie :) i tez bym musial moje odzwiezyc..
p.s. jeszcze w katowicach-piotrowicach jest zaklad ktory robi takie rzeczy..za polerke moich 4 rantow zeszlego lata spiewali 200zeta,ze sciagnieciem zalozeniem i chyba wywazeniem..

ahir 
night driver

Wysany: 2007-01-26, 15:15   

masz jakies namiary? telefon ?

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-01-26, 19:15   

Adi napisa/a:
Ahir, Burza Jr jest chyba z Jaworzna jeździ Golfem III i siedzi na forum http://vwzone.pl/forum/index.php

potwierdzam - Burza to mój koleś z Tuning Klub Jaworzno- czasem poleruje fele....

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-01-26, 19:33   

skotniol, pokazuj jak fele prezentuja sie na aucie :)

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: