jak w temacie szukam warsztatu z okolic wawy gdzie naprawiaja malują i wywazaja alu felgi , tylko dobrze bo nie mam zamiaru byc królikiem doswiadczalnym jakiegos partacza , no i ceny zeby nie były z kosmosu
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-03-21, 01:21
na ul. nadwiślańskiej (przedłużenie wału miedzeszyńskiego - w stronę otwocka) w józefowie koleś rafała ma taki warsztat wulkanizacyjny, gdzie przy okazji reperują alumy - mi naprawiali i byłem zadowolony
na ul. nadwiślańskiej (przedłużenie wału miedzeszyńskiego - w stronę otwocka) w józefowie koleś rafała ma taki warsztat wulkanizacyjny, gdzie przy okazji reperują alumy - mi naprawiali i byłem zadowolony
Tak jak mówi Pioter - Świder k/Otwocka warsztat wulkanizacyjny - sam tam oddawałem swoje felaszki i powiem ze byłem w szoku co koles mi z nich zrobił bo nie wierzyłem ze kiedykolwiek je załoze jeszcze na samochod.Niestety nie znam telefoniku
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
fozgen [Usunity]
Wysany: 2005-03-22, 19:30
trzeba zdobyc telefon .....moze bob ma jakis kontakt z tymi panami
a kiras ile cię wyniosła regeneracja 4 szt
nie swierk tylko jozefow ul nadwisnanska 148
2 km przed dawna restauracja "pod debami"
jak ktos niewie gdzie to jest to juz tlumacze:
nadwislanska to jest przedluzeniem ulicy wybrzeze helskie kt zaczyna sie pod mostem gdanskim za zoo trezba jechac w dol mapy czyli pod prad wisly z 15 kilosow podrodze mozna sie rozpedzic troche na nowym 2 jezdniowym kawalku nowej drogi potem rondo w miedzeszynie jedziemy caly czas z pierszenstwem prosto droga o oznaczeniu 801 i w miejscowosci jozefow zaraz za znajdujaca sie po prawej stronie remizJĄ strazacka i stacja LPG jest WULKANIZACJA JOCKERA
(do fozgena)-jocker to ten koles co byles u niego na imprezie !
namiary:
kom 505 840 333
gg 3614816
dryndajac do pawla (jockera) mozecie sie smialo na mnie powolac ale nie gwarantuje ze cos z tego bedzie heheheh
_________________ POL-ROW.PL
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2005-04-24, 11:17
Heja
Mam pytanie kupilem te cholerne fele i teraz pytanie
Czy te felgi mozna zrobic samemu?
Chodzi glownie ze widze to tak biore szlifierke i wyrownuje rant:
Pozniej biore paste polerska i filc i poleruje to:
Chodzi glownie aby na bemowo fele jakos wygladaly a nie badziewnie
A kaski nie mam narenowacje.
Czy ktos ma moze komplet 15 nawet ze slabym bieznikiem zchecia odkupie PLEASE!!!!
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-24, 11:58
rewelacyjny fachowiec od felg jest w Żyrardowie, miałem kiedyś taki wypadek, za szybko wchodziłem w zakręt i wszystko było ok dopuki nie najechałem na pasy..:/ odrazu złapał poślizg i wpadłem na 2 cm krawężkin na 13' z oponkami 175/50 felga wyglądała conajmniej ... źle, rant wyskoczył do góry, felga pękła w zdłuż około 6 cm ale On wszystko jakoś załatał kiepsko jest tylko z terminami, bo naprawde jest rozchwytywany, a co do Twoich gelg Sc00ti, jesli się chcesz łapać za ranty to papierkiem lepij albo najpierw jakimś pilniczkiem nie za dużym, a poem papierkiem uważaj tylko zeby nie porysować reszty rantu bo tam jest powłoka lakiernicza która go zabezpiecza..a najlepsza opcją byłoby chyba polerowanie ale to już kupa pracy ....powodzenia
Mam pytanie kupilem te cholerne fele i teraz pytanie
Czy te felgi mozna zrobic samemu?
Chodzi glownie ze widze to tak biore szlifierke i wyrownuje rant:
Pozniej biore paste polerska i filc i poleruje to:
Chodzi glownie aby na bemowo fele jakos wygladaly a nie badziewnie
A kaski nie mam narenowacje.
Czy ktos ma moze komplet 15 nawet ze slabym bieznikiem zchecia odkupie PLEASE!!!!
Mozesz to smialo slifierka z tarcza listkowa na papaier scierny przejechac delikatnie.
Na felach ktore mam u siebie aktualnie zalozone jeden gosc z "wyobraznia" jezdzil po placu budowy.
Oddal mi je za 110 zl 4szt, jak do nich przysadlem zimowymi wieczorami z rozpuszczanikiem nitro, szlifierka, pasta polerska i wiertara to po tygodniu zmudnej dlubaniny wygladaja prawie jak nowe pozniej klarlak i finito, polerowane aluminum wyglada o niebo lepiej niz malowane metaliczna farba, a kolo jak je pozniej zobaczyl to nie wiezy do dzisiaj ze tak mozna je bylo odrestaurowac. Nawet chcial je odkupic ale nie ma glupich za duzo czasu i wysilku mnie one kosztowaly
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2005-04-25, 14:49
napisz mi dokladnie co pokoleji zrobic aby odnowic?
Bo chce to zrobic ale boje sie lekko aby nie popsuc.
Pzdro
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2005-04-26, 06:01
Ok zrobilem
Wiec tak podnioslem dupe na kobylki
wrzucilem 5 bieg. Wzielem papier scierny do reki i trzemy najpierw 80 pozniej 300 pozniej 650 pozniej 1200 miedzy kazdym czyszczenie felgi. Pozniej pasta poerska do aluminium i znowu 5 bieg i polerujemy. Nie wygadaja jak nowki bo te wzery sa dosc gleboko oraz rant jest mocno skasowany.
Ale jakos doczyscilem i swieca sie
Lepszy efekt niz byl
Zabezpiecza sie jakos aluminium? Jakis lakierek czy jak?
Pozdro
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-26, 16:10
Opony Rysiek
509 960666
Gruntowna renowacja felgi z malowaniem 6 warstwami lakierów.
Cena 120 zl/szt. Po renowacji felgi wyglądają jak nowe.
Wg mnie naprawa felg to TYLKO i WYLĄCZNIE w Wawie na ul.Łuckiej, NIEBIESKIE drzwi. Fachowiec chyba 30lat tam już jest, na regałach ma chyba 30-40 felg w robocie, mnie załatwił sprawę w 3dni, 70zł za wgięty rant obustronnie.
Kiedyś robiłem BORBET A 17" w Świdrze vis a vis kościoła (rant się wgiął lekko od dziuryw asfalcie) i po jakimś czasie znowu się wygięła...
szukam zanim napisze ale znalesc nie moge wiec pisze, a znacie kogos na Gornym Slasku, godnego polecenia i z konkretnymi namiarami? generalnie chodzi o wyglad, bo fachowca do prostowania juz mam
jeśli chodzi o górny śląsk to moge ci polecic firme w zabrzu(blisko zjazdu z A4)
http://www.centrogum.pl/
akurat niemają na stronce nic o renowacji ale ja ostatnio oddawałem moje felgi do piaskowania i malowania i jestem naprawdę zadowolony z ich usług
tak wyglądają po regeneracji, przed zdjecia nie mam ale wygladały nieciekawie tzn. jesli chodzi o lakier
hmm chyba sie nie zabiora za moje szprychowe mam jechac do nich i pokazac.. a moze znacie jakas osobe prywatna na Slasku ktora ma do tego serce?? znalazlem w Polsce pare takich osob ale jak narazie z regionow bardzo odleglych od Katowic... jak np. Pan Fajna Felga z Warszawy, z tego co slyszalem i ogladalem galerie poleruje felgi naprawde czadowo... www.fajna-felga.pl ... wychodze z zalozenia ze jezeli dobrze poleruje to i pewno ladnie pomaluje, zreszta jeszcze sie nie zdecydowalem czy je malowac czy polerowac...
to robota faceta o nicku "scigany" na jednym z forum, wlasnie probuje zdobyc do niego namiar bo wydaje mi sie ze jest z Gliwic, a to juz calkiem blisko
czytalem gdzies rowniez o jakims facecie co ma ksywke Burza Jr. i podobno tez na Slasku ladnie robi, mam numer gg ale narazie sie nie odzywa, jaki bedzie efekt moich poszukiwan napisze jesli jestecie zainteresowani
Ostatnio zmieniony przez ahir 2007-01-26, 10:08, w caoci zmieniany 2 razy
firma godna polecenia, sam kiedyś dałem im do polerki fele cena, terminowość, jakość jak najbardziej w porządku
z tego co wiem mozesz do nich wysłac felgi kurierem nie trzeba jechac osobiście
to robota faceta o nicku "scigany" na jednym z forum, wlasnie probuje zdobyc do niego namiar bo wydaje mi sie ze jest z Gliwic, a to juz calkiem blisko
dzieki Panowie za pomoc, zostawilem im wiadomosc na gg teraz czekam na odzew.
daj znac potem co i jak bo wiosna idzie i tez bym musial moje odzwiezyc..
p.s. jeszcze w katowicach-piotrowicach jest zaklad ktory robi takie rzeczy..za polerke moich 4 rantow zeszlego lata spiewali 200zeta,ze sciagnieciem zalozeniem i chyba wywazeniem..