BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: LUKAS
2010-08-18, 11:49
E30 320i IGŁA WOŁOMIN
Autor Wiadomość
Marcin323 
OLDCAR SPEC :)

Wysłany: 2010-08-08, 19:17   E30 320i IGŁA WOŁOMIN

http://moto.allegro.pl/it...azja_pilne.html

Kumpel szuka e30 pojechaliśmy obejrzeć owy egzemplarz

Na miejscu okazało się żE:

-Oba tylne błotniki ulepione ze szpachli (ranty)
-Rowek na progu od stromy pasażera zaszpachlowany częściowo
-Przedni prawy błotnik szpachla
-Auto miało być garażowane (opis aukcja) a jak zaczelismy mowic o niedociagnieciach to właściciel wygadal sie ze na dwa lata użytkowania i nie garażownia to chyba dobrze ze nic nie wyszlo :/
-Prosilismy zeby auto bylo zimne nie odpalane- nie było :/
-Auto "zimne" przylekkim dodaniu gazu dusiło się
-Dziwne dzwieki z tylnego zawieszenia (własciciel twierdzil ze to wydech)
-I raczej brakowało paru koni mechanicznych

Napewno jeżeli ktoś chce mieć igłe powinien omijać to auto nie warta 7,5k

Pozdrawiam szukających zdrowego E30 :)

maaaad 

Wysłany: 2010-08-08, 19:39   

Coś tu chyba nie gra...
http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32069

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2010-08-08, 19:50   

To się Tylmanek88 zdziwi :D

E30 + E91

ralfsc 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-08-08, 21:18   

To normalne, większość forumowych igiełek okazuje się przy bliższym poznaniu dalekie od ideału.

PRINS 

Wysłany: 2010-08-08, 21:57   

ralfsc napisał/a:
To normalne, większość forumowych igiełek okazuje się przy bliższym poznaniu dalekie od ideału.

Wreszcie to ktos napisal :)
wystarczy pojechac na GF do tarnowa bylem widzialem. niektore auta na zdjeciach to szczeka opada a jak sie widzi na wlasne oczy to sie ja zbiera i jedzie do domu z mysla ze jak sie przyjedzie na nastepny raz to bedzie lepiej. chociaz niektore auta forumowe to naprawde pelen podziw ale takich aut mozna naliczyc na palcach

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Wysłany: 2010-08-16, 23:46   

Witam!
nie zamierzam chować głowy w piasek aczkolwiek powstrzymam się od kilku komentarzy odnośnie całych oględzin samochodu.
a więc:
oba tylne błotniki nie są ulepione ze szpachli (mówiłem od początku rozmowy telefonicznej, że były zabezpieczone jakimś czymś antykorozyjnie od dołu i nic więcej, co zresztą widać :) )
po czym kolego stwierdzasz szpachle na rowku? bo żeby oskarżyć kogoś o zaszpachlowanie czegokolwiek to trzeba mieć podstawy a nie rzucać sobie słowa na wiatr...
co do garażowania to chyba coś nie tak zostało zrozumiane, chcieliście dostępu do kanału to wam zagwarantowałem ten dostęp. w swoim garażu kanału nie mam, tyle w temacie.
mówiłem, że wyjeżdżam samochodem i będzie tak zimny jak tylko się da- niestety nie jest ode mnie zależne że było ponad 30st i samochód nie stygnie tak jak w zimę...
co do duszenia się- podałem prawdopodobne przyczyny- silnik krokowy do czyszczenia oraz odrazu po przełączeniu na gaz trzeba wypalić benzynę, po 30sek tematu nie było :)
stukanie- dam sobie rękę obciąć że to wydech, ale przecież nie każdemu potrzebna moja ręka :P
a co do braku paru koni to powstrzymam się już co do komentarza... takie rzeczy niech weryfikuje hamownia a nie my odczuciami :)

a teraz co z mojej strony się nie podobało:
1. mówicie o szpachli a sami tak naprawdę nie wiecie czy tam jest szpachla czy nie. ten długopis z magnesem jakoś do mnie nie przemawia, bardziej wierzę w to co zmierzyłem elektronicznym miernikiem grubości lakieru przy zakupie :)
2. szukacie igły, padło stwierdzenie, że kolega może zapłacić i 14000 PLN ale żeby to była igła, po czym otrzymuję ofertę ze dajecie 6 i bierzecie... no to albo szukacie igły albo chcecie wyrwać samochód, który jest doinwestowany za śmieszne pieniądze...
3. przyczepiliście się o podłużnicę, która wyglądała lepiej niż w waszej e30. czyżby kolejny chwyt żeby za grosze zabrać mi moją Beatkę?...

a tak ogólnie- wypraszam sobie obrażać mój ukochany samochód... za dużo serca i zdrowia mnie kosztowało aby utrzymać go w takim stanie jakim jest i nikt nie będzie w ten sposób postępował. nie pasuje Ci coś w moim autku, nie kupuj ale i nie przekazuj dalej, że coś co Tobie się wydaję że jest, jest napewno. a ja swojej Beatki jestem w 100% pewien. i też jestem świadom niedociągnięć które posiada, dlatego o nich szczerze mówię i nie wystawiam jej za 10-15k PLN.

poza tym- kto widział ten wie czy to jest taki szrot jak widziało dwóch niezadowolonych kolegów, czy zadbana Beatka warta takich pieniędzy.

i przede wszystkim, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoją wypowiedzią i jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości odnośnie czegokolwiek to rozwiejmy je.

pozdrawiam, Bartek

p.s. maaaad skąd wziąłeś tego linka? :P ostatnio chciałem wrzucić fotki z wielkanocnej sesji i nie mogłem znaleźć mojego tematu...

Marcin323 

Wysłany: 2010-08-17, 09:24   

tylmanek88 napisał/a:
oba tylne błotniki nie są ulepione ze szpachli (mówiłem od początku rozmowy telefonicznej, że były zabezpieczone jakimś czymś antykorozyjnie od dołu i nic więcej, co zresztą widać :) )

HAHAHA :lol: :lol: :lol: Ślepy by wymacał rękoma że powierzchnia nie jest równa, wydarta papierem na kwadratowo

tylmanek88 napisał/a:
po czym kolego stwierdzasz szpachle na rowku? bo żeby oskarżyć kogoś o zaszpachlowanie czegokolwiek to trzeba mieć podstawy a nie rzucać sobie słowa na wiatr...

A po tym że co częściowo nie ma HAHAHA
A I ZAPOMNIAŁEM O WIELKIM ODKURZU NA SŁUPKU B HEHEHE

tylmanek88 napisał/a:
co do garażowania to chyba coś nie tak zostało zrozumiane, chcieliście dostępu do kanału to wam zagwarantowałem ten dostęp. w swoim garażu kanału nie mam, tyle w temacie.
mówiłem, że wyjeżdżam samochodem i będzie tak zimny jak tylko się da- niestety nie jest ode mnie zależne że było ponad 30st i samochód nie stygnie tak jak w zimę...

Po tym co zobaczyliśmy na zewnatrz nie potrzebny był kanał :p

Skoro taka igła to czemu nie sprzedana :?:

A zapomniałem wspomnieć o tym jak kochasz i szanujesz swoja E30 jeżdząc z predkością 110 km/h po naszych polskich pieknych dziurach :wink:

tylmanek88 napisał/a:
2. szukacie igły, padło stwierdzenie, że kolega może zapłacić i 14000 PLN ale żeby to była igła, po czym otrzymuję ofertę ze dajecie 6 i bierzecie... no to albo szukacie igły albo chcecie wyrwać samochód, który jest doinwestowany za śmieszne pieniądze...

Dobrze ze sie na to 6k nie zgodziłeś :P

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Wysłany: 2010-08-17, 11:56   

wiesz co, po takiej gadce naprawdę szkoda nerwów na dalszą rozmowę. nazwał bym to słowami co zrobiłeś, mam tu sporo znajomych, jeżdżę na spoty i zloty i jakoś Ty pierwszy widzisz że samochód jest zrobiony ze szpachli. zrobiłeś ze mnie jakiegoś oszusta, a nawet nie Ty kupujesz samochód. skoro Twojemu koledze tak bardzo wszystko nie pasowało od początku to po co jeszcze marnowaliście mój czas i paliwo żeby się przejechać? nie pasuje, ok. ja mogę ją za 30k wystawić i nikt nie musi jej kupić, przedstawiłem sprawę uczciwie nie pisałem, że przy samochodzie nie ma nic do zrobienia, wszystkie usterki wymieniłem więc to nie jest miejsce żeby mój samochód tu wisiał.
może nawet doczekam się opinii, że jest spawana z kilku skoro dowiedziałem się że jest NIEgarażowana, co?
i tylko odpowiem na jeden zarzut bo bez sensu są takie przepychanki, sami chcieliście kawałek prostej żeby przyspieszenie i hamowanie zobaczyć więc pojechałem na drogę którą znam i pokazałem, ale skoro Ty znasz lepiej te okolice i uważasz że źle postąpiłem jadąc tam 110km/h no to nie było tematu z mojej strony.

a tak wogóle- robisz antyreklamę i nabijasz się, to szkoda że tak się nie nabijałeś na miejscu... na forum to każdy staje się odważny jak lew...

co ja będę się denerwował... to jest Twoja opinia, jak ktoś będzie chciał obejrzeć samochód to obejrzy i może dojdzie do takich samych wniosków jak Ty... nie wiem. w każdym razie nie życzę sobie takiej gadki więcej. masz jakieś uwagi napisz je w cywilizowany sposób a nie w taki jak widać wyżej.

pozdrawiam, Bartek

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2010-08-17, 12:02   

Marcin323 napisał/a:
A zapomniałem wspomnieć o tym jak kochasz i szanujesz swoja E30 jeżdząc z predkością 110 km/h po naszych polskich pieknych dziurach :wink:

Ośmieszacie się obaj :!: Jeśli bardzo szanuje swoje BMW to nie mogę jeździć po Polsce :?:

Co to jest za prędkość 110 ? prawie żadna .

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

maaaad 

Wysłany: 2010-08-17, 17:57   

tylmanek88, normalnie, w szukajce :D (szukaj autora, forum "nasze śmigiełka")
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2010-08-17, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  

ralfsc 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-08-17, 18:52   

Mam wrażenie że cały ten temat nie tyle ma na celu uchronienie forumowiczów przed "pseudo igłą", a jest to zwykły odwet na tylmanek88 za niesprzedanie auta za 6k, wniosek taki nasuwa się sam czytając argumenty jak zabójcza "prędkość 110km/h" na którą zostało narażone cudo techniki na naszych drogach itp. :lol:
Z czystym sercem życzę powodzenia w poszukiwaniu perfekcyjnej e30 za 6000-7500 :| , życie w postaci nowego właściciela zweryfikuje całą sytuacje, zasadność zarzutów czy też ich niedorzeczność. Na ochłode proponuje podejść do własnego auta i zobaczenie ile mu brakuje do ideału. ;/

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2010-08-17, 18:56   

ralfsc napisał/a:
Z czystym sercem życzę powodzenia w poszukiwaniu perfekcyjnej e30 za 6000-7500 :| , życie w postaci nowego właściciela zweryfikuje całą sytuacje, zasadność zarzutów czy też ich niedorzeczność. Na ochłode proponuje podejść do własnego auta i zobaczenie ile mu brakuje do ideału. ;/

Polać mu dobrze prawi :spoko:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

Marcin323 

Wysłany: 2010-08-17, 21:17   

ralfsc napisał/a:
Mam wrażenie że cały ten temat nie tyle ma na celu uchronienie forumowiczów przed "pseudo igłą", a jest to zwykły odwet na tylmanek88 za niesprzedanie auta za 6k, wniosek taki nasuwa się sam czytając argumenty jak zabójcza "prędkość 110km/h" na którą zostało narażone cudo techniki na naszych drogach itp. :lol:

Nawet za 6000 byśmy jej nie zabrali, nie jest to zaden odwet :) Nie chcecie nie wierzcie jedzcie i kupcie :p

Stan owej drogi był taki że ja swoja ETA jechałem tam 30 km/h i tak było za szybko :)

maaaad napisał/a:
tylmanek88, normalnie, w szukajce :D (szukaj autora, forum "nasze śmigiełka")

Troche sie zmieniło od tamtego czasu :)

tylmanek88 napisał/a:
marnowaliście mój czas i paliwo żeby się przejechać?

To Ty zmarnowałeś nasz czas i paliwo :/

tylmanek88 napisał/a:
a tak wogóle- robisz antyreklamę i nabijasz się, to szkoda że tak się nie nabijałeś na miejscu... na forum to każdy staje się odważny jak lew...

Sorry bardzo ale wszystko to co na forum powiedziałem i Ci na miejscu :)

JESZCZE RAZ ŻYCZĘ POWODZENIA PRZY SPRZEDAŻY AUTA :)

BĘDZIEMY SZUKAĆ DALEJ :)
Ostatnio zmieniony przez Marcin323 2010-08-17, 21:21, w całości zmieniany 1 raz  

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2010-08-18, 11:49   

Wszystko w tym temacie moim zdaniem.

Marcin, chyba troche popłynąłeś ze swoją opinią, znam to auto i nie chce mi się wierzyć w to co piszesz, chyba że przez ostatnio rok AŻ tyle się zmienioło ... w co wątpię.

Na robić komuś koło :cenzura: jest łatwo, pytanie tylko czy ktoś na to zasługuje ...

Zamykam kabaret dzieci.

papa