Czy ktos ma moze namiar na kogos w warszawie lub okolicy kto by wybil nadkola? Bo mi opony obcieraja i musze je wybic troche. Chodzi mi aby to zrobic tak zeby nie trzeba bylo lakierowac!!
Nie jesteś w stanie tego tak zrobić - będzie widać - chcąc nie chcąc trzeba wyklepac - zrobi to prawie każdy blacharz jeśli sie zna na tym , zrównać kąty , poszpachlować no i pomalować - jezeli to ma być pożądnie zrobione - 4 elementy ! Ja miałem przy swojej E30 poszerzone , ale to ze względu na dystanse 9x16 ( chciałem mieć felgi wystające ale nie bieżnik opona 215/40 ) wiadomo i tak sie mieszczą ( przód wystaje tył nie - trzeba ranciki do wewnątrz sklepać młoteczkiem ! ) ale też trzeba miec twardą zawieche żeby nic nie dobijało ! Powiedz jakie masz fele , że Ci tak dobija albo masz juz zawieszke wylataną bądz miękką ?
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-03-21, 19:21
jest jedno urzadzenie do tego celu i teoretycznie nie powinno sie nic stac z lakierem i ile nie ma na blotniku szpachli (przykreca sie to urzadzenie do piasty i sluzy do wypychania blotnikow poszerzania lub likwidowanie rtanciku ) a tak jak moj przedmowca powiedzial masz cos nie tak z zawiecha skoro ci trze ja ma 16x9" 215/40 i nic nie trze o nadkola
jest jedno urzadzenie do tego celu i teoretycznie nie powinno sie nic stac z lakierem i ile nie ma na blotniku szpachli (przykreca sie to urzadzenie do piasty i sluzy do wypychania blotnikow poszerzania lub likwidowanie rtanciku ) a tak jak moj przedmowca powiedzial masz cos nie tak z zawiecha skoro ci trze ja ma 16x9" 215/40 i nic nie trze o nadkola
Takie urzadzenie o ktorym pisze XEON kosztuje 300zl. jesli ktos umiejetnie to zrobi to nie powinien uszkodzic lakieru na rantach. jesli kogos interesuje mam namiar na kolesia ktory przedaje takie urzadzenia.
Chopaki....pytam o namiar gdzie mi ktos to zrobi a nie o to czy mam zawieche dobra czy zla...zawieche mam ok, twarda obnizona 4cm, nowe amory, tylko mam fele 8.5" i dystanse 3 cm na tyl. z przodu jest ok. ale tyl trze.A co do tego urzadzenia, wlasnie wiem ze takie jest, tylko chodzi mi o warsztat ktory cos takiego ma, bo nie bede kupowal tego za 300 jak uzyje raz... A chodzi mi zeby to zrobic bez lakieru ze wzgledu na finanse, poza tym wolalbym nie miec szpachli...
http://www.biernacki.tuning.pl/ kliku klegow z CorollaClub robilo tam nadkola i nie narzekali - jedyne ale to to ze jak lakier jest slaby lub uszkodzony to peknie
PABLO napisz mi jakie masz ET ? Jezeli chodzi o przód to z doswiadczenia wiem ze większe niz ET 15 to felgi nie założysz (np 20 czy 30 itd ) a mniejszych nie spotkałem jeszcze ! A co do tyłu to jak masz własnie ET 15 ( felga 9J ) to powinno mniej wiecej być równo z nadkolem ! Skoro masz 8,5J i 30 mm dystans - nie wiem jak Ci sie koło ustawiło-musiałbym to zobaczyc tzn czy jest równo , jest kompletnie w srodku czy MEGA wystaje ( byle nie bieznik bo to wiocha wg mnie ) jak odpowiesz na moje pytanie to mysle , że rozwiąze Tobie problem co masz dalej zrobić - w koncu nikt nie miał w Polsce ode mnie szerszej E30 nie licząc oczywiscie M/// i FOLGER ... 8) 8) 8)
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
W takim razie masz juz szerszą o 5 mm ! Tylko w zeszłym roku na zlocie właśnie rozmawialiśmy z kumplami na temat twojego auta , że troszke przesadziłeś z tymi poszerzeniami - ale to była tylko nasza sugestia wiadomo każdy robi jak chce i jak mu sie to podoba ! Na pewno nie było to tylko wyklepanie samych rancików ale dołożenie jeszcze czegoś tzn dospawałeś kawałek blachy - no i to troche za dużo ! Straciło to według mnie proporcje a co za tym idzie smak ! A chyba lepiej wygląda jak są mniejsze poszerzenia i koła wystają tzn sama felga z naciągniętą oponą 9J i 215/40 - u mnie było 10 mm na przodzie i 20 na tyle , w tyle więcej bo w końcu tył zawsze musi być szerszy jak przód - no i tu z nowu skoro mówisz , że masz 25 mm ale nie wiem tez czy tył tylko czy wszystkie koła ? Jak poszerzać to tylko to co tam jest nic nie dodawać - w Twoim przypadku auto przypomina jakiś DRAGSTER albo coś w tym stylu . Ale motor M50 masz jak najbardziej konkret i tu chyle czoła !
P.S. Czasem nie myśl , że sie tu przechwalam czy coś po prostu napisałem to co myśle i jakie mam spostrzezenie na ten akurat temat . POZDRAWIAM .
Z przodu mam felgi z ET 30 (niestety) i dystanse 22mm na stronę.Nadkola miały być mniejsze ale tak wyszło.W tym roku będzie poprawka,raczej nie zdążę na majówkę,ale do sierpnia będzie gotowa,może nawet poszukam do przodu felg z ET15 bo trochę drży mi kierownica.Pozdrawiam i dzęki za cenne uwagi 8)
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...