BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e30] padla szpera?
Autor Wiadomość
wojju 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-08-04, 17:33   [e30] padla szpera?

bylem dzisiaj troszke potrenowac, poswirowac no i nabroilem, w poslizgu na suchym cos sie podzialo, myslalem ze ukrecilem polos, bo stuka tak ze jest wrazenie jakby polos walila o podloge ale naped jest na oba kola, wrocilem tak do domu bez problemu, podczas jazdy na wprost jest w miare ok, puknie od czasu do czasu, za to przy skrecie w prawo zaczyna walic, cos przeskakiwac, w lewo troszke mniej, mam wrazenie ze nosi buda na boki ale moze w stresie bylem i dlatego tak, podnioslem caly tyl i krecac kolami w powietrzu nic sie nie dzieje, szpera tak na oko trzyma dobrze, nie rzezi, nic nie stuka, postawie na kola i nawet sprobuje go tylko reczenie przetoczyc na skreconych kolach i zaczyna stukac ratujcie bo niedlugo zawody a ja rozkraczony pozdro

[ Dodano: 2010-08-04, 19:33 ]
prawe kolo podnioslem do gory, lewe na ziemi i przy obracaniu prawe kolo przeskakuje, wszedlem pod auto i zauwazylem ze ta flansza przy moscie do ktorej przykrecana jest prawa pol os jest wysunieta z mostu na ok 1cm, a z drugiej strony przylega, jak to jest mocowane w srodku ze to sie moglo wysunac, cos sie urwalo? wieloklin poszedl? niech ktos kto rozbieral dyfer podpowie co to sie podzialo i jak to odratowac, pozdro

SUCHARUS 

Wysłany: 2010-08-04, 19:45   

sprawdz dobrze polosc moze ktory przegob sie wywalil ta flanasz jest zabezpieczana w dyfrze cos na rodzaj segera i po odkreceniu polosi jak lekko sprobujesz ja wybic to wyskoczy.....jezeli to nie polos to odkrec tylni dekiel i moze cos zobaczysz.......ja mialem u siebie taki przypadek ze satelita zatarla sie na waleczku i zerwalo zabezpieczenie i caly waleczek sie obracal i podobne zjawisko bylo ale z ta flansza troche zaskoczyles

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2010-08-04, 20:59   

mialem to samo, pewnie rozwalil sie kosz w dyfrze,niestety ciezki temat

Moja BMW e30 345i power'ed by KKK K27 turbo

- Klubowicz -

GG: 1041
e-mail: slawo@antserwis.pl

e-mail: slawo@beemka-klub.pl

Jest 328i e36 M-TECH, bardzo szybka eta
z 40% 2.93 sperre by Szeszkin Motorsport

oraz piekielnie szybkie e39 M5

wojju 

Wysłany: 2010-08-04, 21:23   

wyciagnalem flansze i ma podjechany wieloklin, przez to przeskakiwalo kolo, sprobuje podmienic flansze z innego dyfra i moze akurat zatrybi, moze nie zmielilo bardzo wieloklina we wnetrzu, pozdro

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2010-08-04, 23:00   

wojju napisał/a:
wyciagnalem flansze i ma podjechany wieloklin, przez to przeskakiwalo kolo, sprobuje podmienic flansze z innego dyfra i moze akurat zatrybi, moze nie zmielilo bardzo wieloklina we wnetrzu, pozdro

jak tylko flansza to bedziesz szczesciarzem! czego Ci zycze!

Moja BMW e30 345i power'ed by KKK K27 turbo

- Klubowicz -

GG: 1041
e-mail: slawo@antserwis.pl

e-mail: slawo@beemka-klub.pl

Jest 328i e36 M-TECH, bardzo szybka eta
z 40% 2.93 sperre by Szeszkin Motorsport

oraz piekielnie szybkie e39 M5

wojju 

Wysłany: 2010-08-07, 11:26   

:cenzura: zbita, obrobiony wieloklin na flanszy to nic w porownaniu z tym co sie podzialo w srodku, mam most na wierzchu, jeszcze go nie otwieralem ale wyciagnalem juz z srodka pare kawalkow wieloklina tego wewnetrznego, rozsypal sie, popekal na kawalki po 0.5cm :/ teraz pytanie czy da sie go wymienic bo mam juz drugi most jako dawce czesci, jesli tak to jak sie do tego zabrac, wystarczy ze odkrece sam tylni dekiel, a moze dostane sie do tego z boku bo tam sa jakies sruby wokol otworu na flansze, mam nadzieje ze da sie jeszcze uratowac szpere :/ pozdro

pocisk997 

Wysłany: 2010-09-02, 19:06   

Odgrzeje trochę. Musisz dorwać drugą szperę jako dawcę. W środku jak ją rozbierzesz , to musisz wyjąć z niej koło koronkowe (jedna z satelitek) i podmienić, albo przełożyć cały kosz z dawcy a na koniec wysłać dyfer do Daniel325 , żeby ustawił Ci luz międzyzębny.

jokerpaint 
lakiernik artysta :P

Wysłany: 2010-12-07, 00:14   

Sorki za odgrzanie kotleta... Ale też mam dziwny objaw z moją szperą. Auto to E34 M50B20.
Ostatnio korzystając z zimowej aury ślizgałem się autkiem po ulicach + mała zabawa na placyku. Wszystko wydawało się być ok... szpera spinała bdb zawsze na 2 koła. Aż do wczoraj kiedy to zakopałem się autem na parkingu i przy próbie ruszenia (1-1,5 tys obr.) kręciło tylko lewe koło. Dopiero przy ok.2,5 tys. załapało drugie. Czy taki objaw to znak kończącej się szpery? Dodam że ruszając dzis (mokro, bez śniegu itp.) na skreconych max kołach auto od startu poszło bokiem, więc już nie wiem jak to jest :|

Może ktoś znający temat pomoże, lub da namiary na kogoś kto regeneruje szpery.

Pozdrawiam. Piotrek.

DjAquaz 

Wysłany: 2010-12-08, 01:48   

Witam w klubie.Mam to samo i tak samo sprawdziłem . Zakopałem się i zauważyłem że ciągnie jedno. Ciekawe bo na mokrym wpada w poślizg bez większych problemów. Ja wlałęm inny olej niż Castrola 75w140 i stąd mój problem...Niestety szpera do regeneracji chyba,a jak to zrobić to nie wiem może ktoś opisze

DavMc 

Wysłany: 2010-12-08, 11:35   

fw motosport - Daniel325 z naszego forum regeneruje dyferencjały

podobno szeszkin też się tym zajmuje ale tego nie powiem CI napewno

-> Allegro -> moje aukcje

lukas323 

Wysłany: 2011-03-28, 13:37   

ja w niedziele ukrecilem :/ ale juz zalozylem druga poloske..[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
75 dolcow i 15 min roboty :) u mnie przegob sie ukrecil i kulki wypadly :)
Ostatnio zmieniony przez lukas323 2011-03-28, 13:38, w całości zmieniany 1 raz  

Karol E30 

Wysłany: 2011-03-28, 13:49   

Ale nówke czy używkę bo 75 $ za używke to drogo panie u was :wink:

Odpowiedz do tematu