BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
m40 ciezko pali na pb na zimnym
Autor Wiadomość
pudzian 
upalacz

Wysłany: 2010-10-09, 16:35   m40 ciezko pali na pb na zimnym

elo jak wtemacie na zimnym strasznie ciezko odpala lapie i gasnie a jak odpali to zakopci na czarno :roll: a i jak jade na gazie i mam otwarte okno to smierdzi benzynka??? ;/ macie jakies pomysly co to moze byc??pozdro

E30 ROST 

Wysłany: 2010-10-26, 13:42   

jesli silnik na zimno kopci na czarno mozesz poruszac kostkami od czujnika temeratury... moze nie zwierac a moze i masz uszkodzony czujnik temp ktory idzie na kompa!!!! wtedy bedzie za bogata mieszanka i kopcenie na czarno... jesli jedziesz na gazie i smierdzi benzyna to moze byc opcja ze dostaje 2 paliwa i dlatego slabo odpala sproboj zdjjac niebieski kabel z cewki na reduktorze i odpalic na benzynie - odcinajac gaz wykluczysz 2 paliwa

pudzian 
upalacz

Wysłany: 2010-10-26, 17:22   

kolego mialem kiedys taki przypadek ze bemka jezdzila na gazie i pb jednoczesnie ale wtdy to ona sie dusila niewchodzila na obroty itp,a teraz na gazie ladnie smiga na pb tez ok tylko ten zapach benzynki i to odpalanie ja podejzewam ze wtrysk ktros moze lac bo nic innego nieprzychodzi mi do glowy pozdro

E30 ROST 

Wysłany: 2010-10-26, 18:29   

no w sumie to i racja zaden problem podlacz pod kompa i wszystko jasne wykaze wtrysk!!! albo wes multimetr ustaw na opór miezony w omach i pomierz jak 3 wtrychy beda mialy na 1,5 ohm a 1 np 3,0 ohmy...problem masz z glowy!!

beryl 

Wysłany: 2010-10-26, 21:57   

pudzian napisał/a:
tylko ten zapach benzynki

Sprawdź czy nie cieknie paliwo na krótkim łączniku gumowym, między twardymi przewodami, pod kolektorem w okolicy krokowego. Częsta przypadłość starych stwardniałych przewodów gumowych. Ciekło mi tak w dwóch motorach.

maciekwuwua 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-10-26, 23:38   

Kolego nie napisałeś jaki gaz czy sekwencja czy krótki.ja bym leciał po kolei bez żadnych pizdometrów.po pierwsze jak gaz krótki to może przekażnik puszcza na raz wtryski i gaz po drugie wryski leją po trzecie któryś wężyk paliwowy uszkodzony,regulator ciśnienia paliwa,przekaźnik od pompy paliwa,sondaEliminuj po kolei i na pewno dojdziesz,Pozdro

E34 520i M50B20 Brokatrott Metallic
E36 318iS Coupe M-Technic Dakargelb II

pudzian 
upalacz

Wysłany: 2010-10-27, 03:25   

gaz zwykly no niemawyjscia trzeba po koleji sprawdzac ale tez zastanawia mnie dlaczego dzieje sie tak tylko jak temperatura jest na minusie ;/ pozdro :wink:
Ostatnio zmieniony przez pudzian 2010-10-27, 03:26, w całości zmieniany 1 raz  

maciekwuwua 

Wysłany: 2010-10-27, 18:15   

Taki urok starych samochodów :wink: heh wszysko jest zmęczone latami eksploatacji i czasem mierniki i podłączanie pod komp gó.....daje.Trzeba się naszukać i nagrzebać a najczęściej wychodzi że to jakaś pierdoła jest :lol: ale ja to lubię.....ja Ci powiem że w E34 M30B30 benzyna wo :lol: óle nie działała pompa sprawna wtryski czyszczone regulator ok krokowy ok przepływka chodzi i dupaaaa.Wyszło na to że przekaźnik od pompy paliwa który załącza pompę wtryski i krokowca załączał tylko pompę (słabooo bo ciśnienie mizerne dawała) i krokowca a listwy wtr :lol: yskowej już wogole.Pierzieliłem się tydzień żeby do tego dojść.Sorry za OT ale tak już jest z naszymi wiekowymi Bawarami:)Pozdro

E34 520i M50B20 Brokatrott Metallic
E36 318iS Coupe M-Technic Dakargelb II

pudzian 
upalacz

Wysłany: 2010-11-27, 13:49   

witam panowie dzisaj porobilem dopiero przy aucie bo juz naprawde niechciala odpalac zrana ;/ i powiem tak zdiolem kolektor i sie okazalo ze w odmie bylo maslo i woda wymienilem przewod od odmy i pokrywe zalozlem druga,pytam sie czy to mogla byc wina tej odmy?jutro dpoiero zobacze zrana czy lepiej pali

husqv4rn4 

Wysłany: 2010-11-27, 14:48   

kolego u mnie było podobnie byłem u mechanika i okazało się że przepływka zablokowała sie na otwarciu po strzale gazu... stuknał raz i się odblokowała.. wcześniej na bezynie ciezko miał odpalić śmierdziało benzyną a jak odpalil to na wysokich obrotach tylko chodził a na gazie było okej wszystko . tez podejrzewałem wtryski ale to tylko przepływka rozbierz i zobacz czy luźno chodzi i czy się nie blokuje

pudzian 
upalacz

Wysłany: 2010-11-28, 10:02   

nio i lipa jak niechciala odpalic zrana tak niechce zobacze ta przeplywke czy sie nieblokoje tylko niewiem zabardzo wjaki sposob mam ja rozebrac i co ma sie tam blokowac ;/ a wczoraj jak zdiolem gume od przepustnicy to ta klapka w przeplywce byla zamknieta i sie luznio otwierala :D

[ Dodano: 2010-11-30, 14:50 ]
panowie a wiec tak wte mrozy beemka niechce palic tak jak powinna jak odpali na benzynie to dopoki wskazowka od temp niewyjdzie poza niebieskie pole to kuleje na benzynie niewkreca sie na obroty i czesem strzela tak dziwnie w chyba wta rure od przeplywki co idzie gumowa :roll: a puzniej jak zlapie lepsza temperature to chodzi ladnie trzyma obroty :wink: dzisaj zakupilem czujnik temp i teraz moje pytanie czy duzo jest roboty zjego wymiana?widze ten czujnik ale dojscie doniego jest zaj??)*&e czy musze kolektor wyciagac?

[ Dodano: 2010-12-01, 11:50 ]
witam panowie dzisaj zrana nadworze -20 proba odpalenia pokrecenie 10sek bez zadnej reakcji aby smrod benzynki wykrecam swiece wszystkie mokre ;/ wymienilem silnik krokowy,swiece i niemoge sie zebrec stym czojnikem niemam garazu kurde a nadworze troszke zimno zeby kolektory wyciagac odrazu chyba listwe wtryskowa wymienie i regulator cisnienia :wink: bo juz niewiele pozostanie do sprawdzenia jak to zrobi pozdro

Odpowiedz do tematu