Witam!!
Mam pytanie czy są jakieś zestawy naprawcze bądź domowe sposoby naprawy drążka zmiany biegów, chodzi o to że mam na nim dość duży luz, co na zimnej daje zgrzytanie przy zmianie biegów a i na ciepłym musze dość delikatnie nim operować
A i jeszcze takie pytanie czy oplaca się remontować dyfer który ma 250tyś? (zaczyna wyć, cieknie od strony pół osi, i wydaje mi sie że ma duży luz na przekladni) narazie leży sobie w garażu bo mam inny ale od 1,6 i troche dziwnie mi się na nim jeźdi
_________________ Zielona E36 316i (był M40B16, 2xM40B18 JEST M42B18 )
"bobrać" czyli jedynie zestaw "zrób se sam" wchodz w gre ? to damy rade
Co do dyfra to też mi się tak wydawało tylko że coś mi sie tu nie zgadza, bo na tym dyfrze co miałem w 318 (a który lerzy w garażu) miałem dłuższe przełożenia, a na tym który mam w 316 ( i on jest napewno org.) coś szybko mi sie biegi kończą a nie wychodziły jakieś modele z dłuższym dyfrem, bo jak nie to znaczy że ktoś w niej już dłubał i dyfrer nie jest org (eh jakby się dało odczytać coś z niego )
Wysłany: 2010-11-06, 18:22
Nie tylko zrób se sam, możesz podjechać do aso i kupić oryginalne podkładki które są plastikowe i po milionach kilometrów poprostu się wyrabiają. A krótszy dyfer może być np z touringa.
tzn chodziło mi o to że ktoś do 318 mógł dać dłuższy bo polak potrafi a 316 mam sprowadzoną (z papierami nawet na wymiane żarówki ) i jestem pewny że dyfru nikt nie ruszał
Wysłany: 2010-11-06, 19:37
jesli chodzi o drazek to wystarczy tez tak splaszczyc w imadle zeby moc jeszcze wcisnac w drazek i bedzie git jak nowy... z dyfrem nie naprawiaj wymien!! 1.6 i 1.8 maja bardzo podobne przelozenia