E30 nie chce palić na benzynie. Sprawdziłem że nie dochodzi prąd do pompki, podłączyłem na krótko ( pompa sprawna ) ale z filtra i tak paliwo się nie wydostaje. Więc podłączyłem jeszcze krócej, wężykiem ok 40 cm podłączyłem pompe do listwy wtryskowej a i tak nie chciał zapalić. W czym może być problem????
Ps. Jest zamontowana inst. gaz. i na gazie auto chodzi. Żeby odpalić na benzynie, muszę wlewać benz. do kolektora ssącego, wtedy odpali.....
Ma ktoś jakiś pomysł??
Żeby odpalić na benzynie, muszę wlewać benz. do kolektora ssącego, wtedy odpali.....
Jak już odpalisz na benie to chodzi normalnie? Znajomy miał tak ostatnio w isie, pompka chodziła a nie chciał odpalić. Po wymianie pompki odpalił od strzała.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2010-12-09, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
Witam koledzy.
Podepne sie pod temat.Otoz mam podobny problez ze nie moge odpalic auta.Jak juz sie cudem uda to po chwili itak gasnie(na gazie chodzi wszystko dobrze) Pompa u mnie jest napewno sprawna ale doszedlem do tego ze jak odlacze czujnik temperatury(ten niebieski) to moge normalnie odpalic .Podlaczalem 5 innych czujnikow i na kazdym robi to samo.Gdzie moge jeszcze szukac przyczyny?
na benzynie wogóle nie chodzi.... żeby odpalić to muszę do kolektora ssącego lać benzyne a drugą osoba odpala i gazuje. A odpalam na benzynie po to żeby płyn chłodniczy się rozgrzał i w tedy przełączam na gazicho.... Z innego forum się dowiedziałem że może byc problem z przełącznikiem od gazu, lub sygnałem do wtrysków....
Wysłany: 2010-12-14, 19:55
sprawdz na krutko czy pompa dziala zobacz jak jest rozciecie wtryskow zrobione bo mozliwym jest ze padl emulator rozciecia wtryskow i wtedy nie bedzzie rowniez dzialalo!!! jak chodzi na gazie kom. benzynowy dziala bo reguluje ... tak wiec albo pompka albo jedz do gazownika