Auto było własnością kolegi i znam je od dłuższego czasu.
Już za jego kadencji przechodziło pewne modyfikacje typu zawieszenie, felgi itd...
Troche danych:
-coupe
-1989r
-zdrowe m20b20
-oryginalny kolor był delfin
Pare zdjęć poglądowych:
Auto zakupiłem z trzech powodów:
- szkoda mi było aby trafiła w obce ręce...
- ma zdrowy motorek... w sumie reszta też jest całkiem, calkiem...
- chciałem trochę w niej podłubać od tak hobbystycznie-eksperymentalnie i cieszyć się wykonaną pracą i zmianami jakie zaszły...
Jako, że auto wymagało poprawek blacharsko-lakierniczych więc od razu był ogień...
-usunięta korozja
-podkład antykorozyjny
-kolor wojskowy
Zrobiłem już konserwację podwozia, układ wydechowy, całe mnustwo innych pierdół i pomału składam wszystko do kupy, jak tylko mam wolną chwilę.
Jak już wyżej pisałem auto traktuje zabawowo i z takim dystansem też do niego podchodze.
Wszystkie prace wykonywane są w warunkach amatorskich (przez amatora ) i takimi też narzędziami, a mała niechlujność w pewnych detalach wręcz wskazana...
Przechodziłem już przez prace nad e30-tkami typu "Każda śrubka robiona na szpilkę..." i "nigdy więcej" bo to głupota... szkoda czasu, nerwów, pieniędzy... (bynajmniej w moim przypadku...).
Jak tylko czas pozwoli zakończe pracę i zrobię jakąś dobrą sesje.
Nie no Wojtas gruba robota dosłownie nie to auto totalna transformacja ze szczura Mikołaja pełen szacun!! Przyjedź w niedziele na pierwszy ,,Winter Spot,, to ją obejrzę ją z bliska
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
E30 ROST - sesja na pewno będzie. BTW zacząłem robić kiedyś projekt (chyba ok 2007-2008r) w którym połączony miał być zlewająco mat z rostem w ecie sedan... niestety sprzedałem auto (żałowałem potem dość mocno)...a teraz znienacka takie coś się urodziło i też cieszy
wolpen- święta racja... po to się kupuje te auta...
Yabi- nie wiem czy dam radę na ten spot przyjechać już drezyną. Nie jest jeszcze złożona na tyle aby bez problemu jeździć po ulicach...
Bloody- mam założone "pół barany" robine metodą rzemieślniczą z kwasiaka i są z tego materiału do środkowego tłumika. W miejscu środkowego jest wspawana strumienica z przerobinym środkiem (z funkcjonalnści strumienicy nic już jej nie zostało... ) dalej idzie rura kwasiak i kończy się tłumikiem od starego m20...
Co do dźwięku to w środku minimalnie glośniejsze od ori wydechu m20 ale z zewnątrz końcowy ma bardziej metaliczny dźwięk.
Trochę blady kolor wyszedł przez aparat ale coś już widac...
E30-cha jeszcze nie skończona i mnustwo rzeczy jeszcze do porawienia i złożenia a czasu brak...
Wyszły też małe kwiatki malowania, ale to urok szybkiego malowania w słabo oświetlonym pomieszczeniu... poprawie może na wiosne
Szybki uchylane szt 1
Kolor to nie jak ten kolor ze zdjęć... nie wiem czego to wina... aparat, światlo czy cuś innego...
Czarnej mordy raczej nie bedzie...
Toczydła też w planach odpowiednie są ale pewnie dopiero na wiosne.
[ Dodano: 2011-08-27, 19:25 ]
[ Dodano: 2011-08-27, 19:42 ]
No to jedziemy z myszką "lato 2011" ...
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Melis 2011-08-27, 18:27, w całości zmieniany 2 razy