Wysłany: 2011-01-11, 00:44 Problem po wyczyszczeniu silniczka krokowego.
Czesc,
problem jest taki, ze po wymoczeniu silnika krokowego w benzynie ekstrakcyjnej, ustalo falowanie obrotow, jednak wolne obroty mam mniej wiecej 1200-1500 na cieplym i 2000obr na zimnym. Czasem zdarza sie, ze maja ok 900-1000, ale zdecydowanie czesciej 1200-1500.
Czy to oznacza, ze krokowiec nadaje sie do wymiany, czy tez szukac przyczyny?
Po zamontowaniu z powrotem, akumulator odlaczylem na ok. 30min.
Majsu, z informacji jakie znalazlem na forum, jedynym sposobem wyczyszczenia go jest wymoczenie w benzynie ekstrakcyjnej. Z tego co wiem, nie jest to element rozbieralny, wiec czy moglbys podpowiedziec jak go dokladnie wyczyscic w srodku?
Wysłany: 2011-01-12, 15:15
potejtos napisał/a:
Majsu, z informacji jakie znalazlem na forum, jedynym sposobem wyczyszczenia go jest wymoczenie w benzynie ekstrakcyjnej. Z tego co wiem, nie jest to element rozbieralny, wiec czy moglbys podpowiedziec jak go dokladnie wyczyscic w srodku?
Normalnie bierzesz w łapę szczoteczkę do zębów albo pędzelek i szorujesz
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ja miałem wczoraj w swojej secie taki problem po zdemontowaniu silniczka krokowego obraz nędzy i rozpaczy po około godzinnym czyszczeniu benzolem ekstrakcyjnym doprowadziłem go do ładu najlepiej to zrobić poprzez wpuszczanie benzyny ekstrakcyjnej pod ciśnieniem lub zalewanie silniczka krokowego i telepanie nim, mozna wacikiem do uszu czyscić troszke w środku ta zapadke. Wszystkie te operacje wykonałem zakładam odpalam obroty 1200- 1400 gasze odpalam 1600 znowu to samo i 1200 wyjąłem znowu wypłukałem i teraz jest elegancko 600-700obr/min Praktykowałem to w czwartej mojej e30 i się udało więc proponuje się nie poddawać i czyścić do skutku, mój krokowiec już latać zaczynał po garażu no ale jakoś się udało pozdro