Wysłany: 2011-01-16, 17:45 Problem z Obrotami i Odpalaniem POMOCY
Siema. Mam problem z wolnymi obrotami... strasznie nierówno pracuje silnik. Jak odłączę przepływomierz to problem znika praca silnika jest równa.
Ciężko pali na zimnym i na ciepłym
Moim zdaniem to przepływka padła. Jeśli odłączysz ja ta komputer przechodzi w tryb awaryjny i podaje stała dawkę paliwa i wtedy wydaje sie ze problem znika, ale chodzi w trybie awaryjnym
okej rozumiem tylko ze to zaczęło sie dziać od momentu zmiany silnika czyli blok+głowica ale cały osprzęt jest od starego silnika i tam nie miałem takich problemów chodził równo
[ Dodano: 2011-01-16, 17:21 ]
w b20 silnikach jest ważne szczelność układu dolotowego jeśli ciągnie gdzieś lewe powietrze efekt będzie ten sam. nalej do spryskiwacza nitra troche i popsikaj na wszystkich złączach jeśli silnik wejdzie na wyszsze obroty to znaczy ze masz gdzieś nieszczelnośc.Czesto sie zdarza ze guma od przepływki do kolektora pęka na tym zgięciu.