Wysłany: 2011-01-26, 18:32
kazdy kto montuje stozek zaraz za przeplywomierzem robi blad poniewaz filtr ciagnie cieple powietrze z rozgrzanej komory silnika! a ori uklad powietrza plus sportowa wkladka spowoduje dalej zimne powietrze ale i wieksza ilosc powietrza co spowoduje lepsza prace silnika
Wysłany: 2011-01-26, 20:01
ja mam u siebie wkład zwykły, ale dorobiłem kawałek rury i teraz powietrze wpada za atrapy, specjalnie nawet powycinałem w niej troche plastiku by mogło wpadac wicej powietrza. czy to beda idealne warunki dla szportowej wkładki?
Wysłany: 2011-01-26, 21:13
no beda beda!! nie no na powaznie im zimniejsze powietrze tym lepiej sie miesza z paliwem przez co lepiej sie spala ! widzialem kiedys jak koles do wolnossaka zamontowal intercooler
Osobiście nie polecam filtrów zmywalnych typu K&N lub podobnych - filtry te są dla osób którym nie zależy na trwałości silnika bo jakby nie patrzeć więcej syfu przez nie przelatuje niż jest zatrzymywane.
Wysłany: 2011-01-28, 21:22
Bez jaj.. i co było??[/quote]
nie wiem potwierdzilem "szczerze " ze dobry pomysl i odszedlem!!
a wczoraj kumpel opowiadal o wiatraczku od chlodzenia kompa w dolocie powietrza swojej 2.7 e zalaczanym z kabiny:P to dopiero patenciarze