BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
e30 problem z paliwkiem
Autor Wiadomość
kamilbimmer 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-03-06, 14:05   e30 problem z paliwkiem

Witam, mam następujący problem, mam e30 touring m40b18 i ostatnimi czasy było słychać chyba dźwięki dochodzące z pompy paliwa, dziś rano próbowałem odpalić auto i chodzi jakby na 3 cylindry, pompy już nie słychać tak jak wcześniej a po dodaniu gazu samochód po prostu ma 500 obrotów. Teraz pytanko, czy to pompa paliwa wyzionęła ducha czy coś innego może być przyczyną, autko ma gaz i na gazie normalnie śmiga. Pozdrawiam i czekam na jakieś spostrzeżenia z Waszej strony!

pudzian 
upalacz

Wysłany: 2011-03-06, 17:19   

elo kolego jak pompa padnie to wcale ci na benzynce nieodpali :wink: a jakie te dzwieki stej pompy slyszales jesli bzyczenie to tak wlsnie ma byc moja pompka chodzi dosyc glosnio ale daje cisnienie odpowiednie :| tak wiec jesli pali ci na benzynie to paliwko dochodzi i pompka pracoje pozdro

kamilbimmer 

Wysłany: 2011-03-06, 19:19   

pudzian napisał/a:
elo kolego jak pompa padnie to wcale ci na benzynce nieodpali :wink: a jakie te dzwieki stej pompy slyszales jesli bzyczenie to tak wlsnie ma byc moja pompka chodzi dosyc glosnio ale daje cisnienie odpowiednie :| tak wiec jesli pali ci na benzynie to paliwko dochodzi i pompka pracoje pozdro

elo, no bylem niedawno w aucie spróbować czy czasem się samo nie naprawiło i za 10 razem odpalił i szarpało nim strasznie, po czym przegoniłem go troszkę i bangla, a pompa wyje jak kompresor z mercedesa to znaczy takie bzyczenie jak Ty mówisz. Istnieje taka opcja ze się coś tam zapowietrzyło czy coś? może jakieś paprochy z baku zassało i ma biedę teraz to przepalic? :huh: poza tym jak mi odpalił to banglał nie na wszystkie gary chyba :/ Pozdro

beryl 

Wysłany: 2011-03-06, 23:36   

Może pompa nie ma co zaciągać? wiesz niektórzy jeżdżąc na gazie zapominają wlać coś do baku, a potem kończy się to właśnie tak. Może wskaźnik zawiesza się i nie wiesz, że nie masz benzyny. Wyciągnij pompę, zobacz czy jest paliwo. No chyba, że lałeś dopiero.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2011-03-06, 23:39, w całości zmieniany 2 razy  

kamilbimmer 

Wysłany: 2011-03-07, 14:58   

beryl napisał/a:
Może pompa nie ma co zaciągać? wiesz niektórzy jeżdżąc na gazie zapominają wlać coś do baku, a potem kończy się to właśnie tak. Może wskaźnik zawiesza się i nie wiesz, że nie masz benzyny. Wyciągnij pompę, zobacz czy jest paliwo. No chyba, że lałeś dopiero.

dopiero co lałem, dziś ogladałem jak to tam ta pompa wyglada i niczego sie nie doszukałem :?

szulik4 

Wysłany: 2011-03-14, 23:15   

wymień filtr paliwa i zobacz czy nie masz gdzieś nieszczelności na przewodach.
U mnie jak lekko leciało spod obejmy na przewodzie to odpalał na 3 sec. i gasł. czasami podtrzymywał prace silnika ale po najmniejszym dodaniu gazu gasł.
jeśli to nie pomoże to pompa

kamilbimmer 

Wysłany: 2011-03-20, 16:13   

juz wszystko bangla jak powinno;)

Odpowiedz do tematu