Wysłany: 2011-03-06, 14:05 e30 problem z paliwkiem
Witam, mam następujący problem, mam e30 touring m40b18 i ostatnimi czasy było słychać chyba dźwięki dochodzące z pompy paliwa, dziś rano próbowałem odpalić auto i chodzi jakby na 3 cylindry, pompy już nie słychać tak jak wcześniej a po dodaniu gazu samochód po prostu ma 500 obrotów. Teraz pytanko, czy to pompa paliwa wyzionęła ducha czy coś innego może być przyczyną, autko ma gaz i na gazie normalnie śmiga. Pozdrawiam i czekam na jakieś spostrzeżenia z Waszej strony!
elo kolego jak pompa padnie to wcale ci na benzynce nieodpali a jakie te dzwieki stej pompy slyszales jesli bzyczenie to tak wlsnie ma byc moja pompka chodzi dosyc glosnio ale daje cisnienie odpowiednie tak wiec jesli pali ci na benzynie to paliwko dochodzi i pompka pracoje pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
elo kolego jak pompa padnie to wcale ci na benzynce nieodpali a jakie te dzwieki stej pompy slyszales jesli bzyczenie to tak wlsnie ma byc moja pompka chodzi dosyc glosnio ale daje cisnienie odpowiednie tak wiec jesli pali ci na benzynie to paliwko dochodzi i pompka pracoje pozdro
elo, no bylem niedawno w aucie spróbować czy czasem się samo nie naprawiło i za 10 razem odpalił i szarpało nim strasznie, po czym przegoniłem go troszkę i bangla, a pompa wyje jak kompresor z mercedesa to znaczy takie bzyczenie jak Ty mówisz. Istnieje taka opcja ze się coś tam zapowietrzyło czy coś? może jakieś paprochy z baku zassało i ma biedę teraz to przepalic? poza tym jak mi odpalił to banglał nie na wszystkie gary chyba Pozdro
Może pompa nie ma co zaciągać? wiesz niektórzy jeżdżąc na gazie zapominają wlać coś do baku, a potem kończy się to właśnie tak. Może wskaźnik zawiesza się i nie wiesz, że nie masz benzyny. Wyciągnij pompę, zobacz czy jest paliwo. No chyba, że lałeś dopiero.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2011-03-06, 23:39, w całości zmieniany 2 razy
Może pompa nie ma co zaciągać? wiesz niektórzy jeżdżąc na gazie zapominają wlać coś do baku, a potem kończy się to właśnie tak. Może wskaźnik zawiesza się i nie wiesz, że nie masz benzyny. Wyciągnij pompę, zobacz czy jest paliwo. No chyba, że lałeś dopiero.
dopiero co lałem, dziś ogladałem jak to tam ta pompa wyglada i niczego sie nie doszukałem
Wysłany: 2011-03-14, 23:15
wymień filtr paliwa i zobacz czy nie masz gdzieś nieszczelności na przewodach.
U mnie jak lekko leciało spod obejmy na przewodzie to odpalał na 3 sec. i gasł. czasami podtrzymywał prace silnika ale po najmniejszym dodaniu gazu gasł.
jeśli to nie pomoże to pompa