koledzy od paru dniu w moim aucie e30 324td zaczęło coś potwornie cuchnąć. Zapach można porównać do naprawdę porządnie zgniłych jaj i nie jest to śmieszne bo nie da rady jeździć tym autem.
Generalnie zapach ten zaczyna przeszkadzać pod czas jazdy, na postoju aż tak go nie czuć.
Najbardziej czuć to w bagażniku, otworzyłem boczki sprawdziłem nic nie ma, pod kołem zapasowym też.
Usterka śmieszna bez dwóch zdań, jeśli ktoś wie co to może być proszę o pomoc.
Wysłany: 2011-09-07, 12:16
Winny jest kat albo mieszanka paliwowa... ale najprawdopodobniej katalizator.. To co czujesz to siarkowodór i inne syfy które kat ma wyłapywać... prawdopodobnie czas go zmienić... już swoje przeżył i zamiast łapać to spala i dlatego smierdzi jajem.
Wysłany: 2011-09-07, 14:00
są przelotówki imitujące kata za 80 zł na allegro..
Ogólnie zrobiłbym tak jak ROST mówi i podpisuje się pod jego słowami..... -- "Wytnij go w pi....u " ten tekst zawsze do mnie przemawia
dzisiaj rano zrobiłem mały test. mianowicie przez całą drogę do pracy miałem wyłączone radio. zaraz po włączeniu zaczęło potwornie śmierdzieć. na 99% jest to wina instalacji zasilającej wzmacniacz. Na dniach to sprawdzę i napiszę co i jak.
Zapomniałem dodać że kata wyciąłem już bardzo dawno także to odpada.