Witam.
Ponieważ nie udało mi sie dogadać ze sprzedającym oszustem który grasuje tutaj na forum pragę wszystkich przestrzec przed zakupami i ogólnie przed jakim kolwiek interesem z tym panem.
który z pełną świadomością sprzedał mi dwuletnią instalacje w dobrym stanie która... okazała się kompletnym złomem z 05/2005 roku i ktora nadaje się do wywalenia bo wszystko jest w agonalnym stanie
Mianowicie.
Na forum było ogłoszenie że ten pan sprzedaje instalację LPG z auta. po krotkim PW dostałem taka informację.
Mareczek napisał/a:
Sekwencja Diego z listwa wtryskową
Stan dobry
Rok 2008/2009
W zestawie
Komputer Diego
Listwa wtryskowa
Instalacja Elektryczna
Parownik
Czujniki ciśnienia
Wkrętka z podłączeniem
Ogólnie cały przód
tel 516871086
Pozdrawiam
po bliższych informacjach przez GG mienił sie rok instalacji na 2007/2008
oraz że w zestawie sa listwy Wtryski Matrix MJ-XJM Class 2
wszystko oczywiście sprawne w 100% auto jeździło do końca bez problemowo. nie było też żadnych problemów z regulacją czy jakimkolwiek użytkowaniem instalacji.
Poprosiłem o odpisanie informacji jakie znajdują się na listwie kompie i reduktorze.
otrzymałem mniej więcej taką informację.
1 Komp KME DIEGO 1.3E
2 Parownik 67-R-013949 Class 1/2A
3 Wtryski Matrix MJ-XJM Class 2
są dwie listwy wtryskowe po 3 zawory
Instalacja dotarła do mnie i zgodnie z informacją oddałem ją do gazownika w celu sprawdzenia i czyszczenia. Gazownik poinformował mnie o takich rzeczach.
OSZUST ZATAIŁ TAKIE INFORMACJE
LISTWY
Po sprawdzeniu i zmierzeniu wyszło że jedna cewka w każdej listwie jest spalona i obydwie
listwy nie nadają się do czyszczenia tylko do wymiany data na zerwanej plombie i listwach to 05/2005
KOMPUTER
pod tym co napisal oszust widnieje data 05/2005
REDUKTOR
nie kompletny. brakuje blaszki ktora trzyma wychodzace króćce. bez tej blaszki te kroćce chodza jak chca i moga w każdej chwili wypaść.
Na potwierdzenie tych informacji pare fotek
W gratisie dostałem coś takiego jeszcze
INFORMACJE O OSZUŚCIE
NICK MARECZEK z piaseczna
tel 516871086
gg 9524383
w necie znalazłem jeszcze taki numer 0-504-528-707 lub 0-502-917-928
Ostatnio zmieniony przez stagraczynski 2011-09-20, 16:28, w całości zmieniany 2 razy
Kocham takie tłumaczenia, że to nie jest nowe.... Więc jak nie jest nowe to trzeba się liczyć że coś nie działa? i nie wypisujesz tego bo kupujący jest tego świadom??
Jeździła w e34 do końca a teraz wyskakuje z tekstami ze nic nie działa
Dla mnie to jest chore
Pozdrawiam was
nie pisałeś że instalacja jest zajechana tylko ze jest w dobrym stanie.
dobrze ze napisałeś że instalka jest z e34 bo pod koniec zeszłego roku załozyłes taki temat
http://beemka-klub.pl/for...ghlight=#392898
w ktorym opisyjesz że Ci e34 rano nie odpala i jaką dostałeś diagnoze? że Ci wtryski leją i masz do wymiany listwy.
Dalej twierdzisz że mi o tym mówiłeś?
Tutaj fotka z archiwum gg w którym twierdzisz co innego
mam nadzieję że pójdziesz po rozum do głowy odeślesz pieniążki a ja ta instalkę z powrotem do ciebie. Ja nie odpuszczę i podejme dalsze kroki w celu odzyskania straconych pieniedzy łacznie z zawiadomieniem policji o popełnieniu przestępstwa.. chyba że ci nie zależy bo dokonałem wpłaty na konto twojej dziewczyny... [/b]
Ostatnio zmieniony przez stagraczynski 2011-09-20, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
ulepić każdy może
trochę lepiej
lub trochę gorzej
ale nie o to chodzi
bo chłopak chciał sprawną instalację
a co wysłałeś ta ostatnia fotka z "gratisami" podsumowuje wszystko idealnie ..
jak to Król Julian rzecze ... " Hańba Ci "
[ Dodano: 2011-09-20, 23:33 ]
stagraczynski napisał/a:
Mareczek napisał/a:
Napisałem mu wszystko a że nie rozumie to trudno
To nie jest nowa instalacja
Jeździła w e34 do końca a teraz wyskakuje z tekstami ze nic nie działa
Dla mnie to jest chore
Pozdrawiam was
nie pisałeś że instalacja jest zajechana tylko ze jest w dobrym stanie.
dobrze ze napisałeś że instalka jest z e34 bo pod koniec zeszłego roku załozyłes taki temat
http://beemka-klub.pl/for...ghlight=#392898
w ktorym opisyjesz że Ci e34 rano nie odpala i jaką dostałeś diagnoze? że Ci wtryski leją i masz do wymiany listwy.
Dalej twierdzisz że mi o tym mówiłeś?
Tak się zapytam nie po dżentelmeńsku ... ile $$ wtopiłeś??
520zł dałem.
Teraz żeby to chodziło muszę dołożyć dwie listwy za 560zł i reduktor z 220 zł i tak nie wiadomo czy to bedzie chodzić bo nie wiem co z kompem
Ostatnio zmieniony przez stagraczynski 2011-09-20, 23:03, w całości zmieniany 1 raz
wspolczuje jesli nie uda Ci sie dogadać a bedziesz potrzebowal czesci ! wala mi się listwa matrix do 4 cylindrow . uszkodzona na 1 cylindrze! ale 3 sprawne ... moze jest mozliwosc podmienienia ? oddam za piwo:)
Tu pincet tam pincet... a mój kumpel kupił używanego stag'a sekw. od gaziarza, z montażem i gwarancją na rok zapłacił 2100...
więc może oddaj Mareczkowi jego badziewie...
Tu pincet tam pincet... a mój kumpel kupił używanego stag'a sekw. od gaziarza, z montażem i gwarancją na rok zapłacił 2100...
więc może oddaj Mareczkowi jego badziewie...
chetnie bym mu oddał ale nie chce jej przyjąć z powrotem...
Dlatego założyłem temat
Cos takiego napisal na gg pare dni temu przed opisaniem tutaj w temacie tego zdarzenia
Cytat:
MaReCzEk instalka
2011-09-16 20:06:20
nie wiem co mam zrobic z tym fantem
2011-09-16 20:06:45
dalem dobra instalacjie a dostena zloma
[ Dodano: 2011-10-05, 15:07 ]
na takie dane wpłacałem pieniądze więc prosze uważąć
24 1050 1025 1000 0090 4628 0476
Magdalena Szestakowska
Dobra 11 m 3
00-384 warszawa
ing bank śląski
Ostatnio zmieniony przez stagraczynski 2011-09-21, 15:15, w całości zmieniany 1 raz
Złodziejstwo w biały dzień.
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy.
Nie znasz dnia ani godziny kiedy nawet zaufany człowiek Cię wyroluje.
Powodzenia