Wysłany: 2011-09-27, 09:26
interesują cię czarne wtyczki na dwa lub trzy piny.
No Eml detectec ...
faktycznie możesz mieć coś zle podpięte.
raz swiecił mi EML i okazało się ze miałem złą benzynę wlaną...
widziałem też eml jak się popsuł czujnik położenia przepustnicy..
to może być wiele rzeczy...
btw . przy wezykach paliwa bo ida 2 i robia sie miekkie a jak naciagne to jakby mialy peknac jakby byly z plasteliny czy cos . Ogolnie ten czujnik co wchodzi kolo vanosa tam czy gdzies to jest taka rurka ( no tak jakby czujnik ) do ktorego sa skierowane te 2 wezyki miekkie i obok rurki w tym czujniku jest dziurka to ona tak fabrycznie jest czy poprostu mi przewody zgnily ? xD
No to wlasnie o to mi chodzi . jutro zobacze jeszcze wtryski i bede musial wtedy czekac na komputer , pompe wspomagania , przeplywomierz z bosha bo jak sie okazalo mialem te rzeczy z siemensa podlaczone pod wiazki z bosha i chyba przez to sie gryzlo co nie
A oto ten kabel ktory jest jak z plasteliny i moze sie rozwalic w kazdym momencie
Wysłany: 2011-09-28, 12:58
to nie czujnik. to jest odma i węże które doprowadzają gazy i spaliny z pod pokrywy zaworów do dolotu. Jedyne na co masz zwrócić uwagę to na to czy te węże są szczelne.
Nie wiem co masz na myśli mówiąc kabel? jedyny kabel który widzę na fotce to masa listwy wtryskowej.
nie będzie hulać jak masz różnice w markach osprzętu. z tego co wiem od Ubota to nie zdarzały się m50b20 vanos na boshu...
zawsze elektronika była marki siemens. m50b25 to głównie bosh.
_________________ ....
Ostatnio zmieniony przez MaxxxS 2011-09-28, 13:02, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2011-09-29, 11:23
jeśli chodzi o pompę to nie ma najmniejszego znaczenia jakiej jest marki..
co do tego osprzętu to chyba masz racje. bo to m52b20 były na siemensie... a twój m50b20 faktycznie może być na boshu ..