BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
520i 24V M-TECHNIC JEDYNA TAKA NA ALLEGRO! OKAZJA!
Autor Wiadomość
Wariat 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-10-21, 21:01   520i 24V M-TECHNIC JEDYNA TAKA NA ALLEGRO! OKAZJA!

NIE POLECAM TEGO SAMOCHODU!!! Zrobiłem dzisiaj w sumie ponad 500km, żeby obejrzeć tą E34 w m techniku:

http://allegro.pl/520i-24...1870635319.html

i ogłoszenie OTOMOTO:

http://otomoto.pl/show?id=c21069844

Gość ma na allegro nick ,,milkkamil,, i numer tel. 888033778 Miejscowość Przydwórz koło Wąbrzeźna. Przez telefon jak rozmawiałem ze sprzedającym to na początku wspomniałem, że siedzę w temacie tych samochodów i zeby szczerze powiedział jaki jest stan. Przyznał, że na prawym tylnym błotniku jest dziura wielkości pięści i że niektóre elementy są lakierowane. Powiedział, że cały m technik jest w bardzo dobrym stanie i, ze silnik igła. Ogólnie samochód jeździ i jest wszystko ok. Po kilku dniowych negocjacjach ceny przez telefon, dagadałem się na pewną cenę. Sprzedający powiedział, że ma nóż na gardle i potrzebuje kasy i ze sprzeda mi go taniej niz go wyniósł. Więc pojechałem zobaczyć osobiście auto. Na miejscu okazało się, że przedni zderzak m technik jest połamany. Dolne listwy drzwi m technikowe też są połamane bo ktoś je zdejmował nieumiejętnie do lakierowania drzwi. Potem przeszliśmy do częsci silnikowej. W zbiorniczku od chłodnicy sucho, olej na minimum więc sprzedający podolewał co trzeba. Odpaliłem silnik, poczekałem aż się nagrzał. Klawiatura klepie, napinacz osprzętu dziwnie pyka ale trudno. Ogólnie silnik wkręcał się na obroty ale miał opór jakby bardzo stary olej. Poprosiłem goscia czy mogę wjechać na kanał to już się wkurzył (myślał, że od razu dam kasę i odjadę). Po sprawdzeniu na kanale jazda testowa. Zobaczyłem, ze temperatura dość szybko poszła ponad środek (przy normalnej jezdzie) to się zatrzymałem, żeby sprawdzić płyn w chłodnicy. Odkręcam korek a tam biały gęsty kisiel, piana i bąbelki powietrza!! Oczywiście sprzedający wielkie ździwienie. Ja mówię, że to prawdopodobnie uszczelka pod głowicą jest wywalona. No to on, ze to nie możliwe. Po kilku minutach puścił tekst- zaproponuj jakąś cenę i go zabieraj taki jaki jest. Dalej co było to już nie chce mi się opisywać bo aż żal du.p.ę ściska. Ogolnie gość jest handlarzem, ciągnie samochody z Niemiec więc się zna. Poleciał totalnie w hu.j.a a ja zrobiłem na marne ponad 500km. Nie polecam go i ostrzegam innych, zeby nie licytowali tego złomu!!! bo aukcja trwa jeszcze 3 dni. A na aukcji cytat ,,Nie jest to typowa zajeżdżona e34 jakich pełno na allegro!,,

Części E34 tel.796*799028
Ostatnio zmieniony przez Wariat 2011-10-21, 21:06, w całości zmieniany 3 razy  

oki.tychy 

Wysłany: 2011-10-21, 22:16   

witam

jeden user z forum miał posta ze sprzedażą tego auta - jako auto kolegi.
opisywał go jako ładny kąsek.

E30 ROST 

Wysłany: 2011-10-22, 09:31   

pozatym co tu sie nerwowac za taka cenę!

misza 

Wysłany: 2011-10-22, 10:37   

a co ma cena do tego że sprzedawca nie powiedział prawdy o stanie tej piątki?

pozdro
Ostatnio zmieniony przez misza 2011-10-22, 10:37, w całości zmieniany 1 raz  

beryl 

Wysłany: 2011-10-22, 17:18   

Jeszcze to pier...lone alledrogo poukrywało nazwy licytujących i nawet nie można ich ostrzec.

stagraczynski 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-10-22, 22:34   

beryl napisał/a:
Jeszcze to pier...lone alledrogo poukrywało nazwy licytujących i nawet nie można ich ostrzec.

specjalnie po to jest zrobione i żebyś nie mógł sprawdzić czy znajomy mu czasem nie podbija aukcji

Odpowiedz do tematu