Wysłany: 2012-02-27, 09:32
wszędzie są chyba wałki....
Szukałem auta w Austrii i znalazłem ładne Audi S4 w atrakcyjnej cenie. Napisałem do kolesia że chciałbym go kupić a on odpisał że jest emerytem i mieszka obecnie w Anglii a ma domek letniskowy w Austrii i dlatego auto jest tam zarejestrowane. Chętnie się ze mną spotka w Englandzie. Olałem sprawę.
Za jakiś tydzień pojawia się znowu Audi inne zdjęcia ale kolor ten sam. Pisze do człowieka (inny mail i podpis) a on znowu jakaś bajka że mieszka w Danii lecz ma domek letniskowy w Austrii i dlatego blachy Austryjackie. Chętnie ze mną spotka ale w Niemczech
Aha obydwaj mają na imię Alexander tylko inne nazwiska, są emerytami i już nie potrzebują auta bo na wakacyjne eskapady ruszają samolotem.
Chyba ta jakiś nowy typ naciągactwa, przypuszczam że jak bym chciał się spotkać poprosili by o zaliczkę lub coś w tym stylu.
Z ciekawości odpisałem mu dzisiaj że chętnie się z nim ustawię w Hamburgu bo mam tam rodzinę, wujek pracuje w policji i pomoże mi sprawdzić auto. Ciekawe co odpisze
_________________ było e21 323i,e36 318i,e36 325ci,e46 330i,e90 320i, e46 330ci
jest e46 330ci & e91 318i
Wysłany: 2012-02-27, 13:25
koleś odpisał, tłumaczenie z translatora
Witam,
Miło usłyszeć od ciebie.
Samochód jest w idealnym stanie, nigdy nie był zaangażowany w każdym wypadku (wypadek-free), bez technicznych problemów (silnik działa perfekcyjnie), brak zadrapań lub wgniecenia na karoserii. Oboje są osoby niepalące, nikt nigdy nie palił w samochodzie.
Pojazd posiada ważny TÜV do marca 2013. Wszystkie kontrole są wykonywane i wszystkie podatki są płacone.Pojazd wyposażony jest w kompletny rejestr usług.
Jak już powiedziałem jesteśmy w Danii, obecnie (również samochód stoi tu w Aarhus), ale jeśli zdecydowała się na spotkanie, aby zobaczyć samochód jestem gotów spotkać cię w Niemczech. Proponuję spotkać w przyszłym tygodniu w sobotę 3th marca w Kiel w Niemczech.
Przyjdę z samochodu, wszystkie dokumenty i umowy sprzedaży. Nie będzie potrzeby innego powołania, można wziąć samochód od razu, może pozwolę ci nasze tablice rejestracyjne (austriacka znaków).
Jeśli będzie przyjąć moją propozycję, będę szukał hotel na pobyt dla mnie i mojej żony i będę informować o miejscu spotkania.
Trafimy tam jeden dzień przed naszym spotkaniem i będziemy czekać na ciebie w recepcji hotelu. Możesz zdecydować czas, kiedy będzie przybywać.