nie moge uruchomić halogenów w e30.Jest doprowadzona oryginalna instalacja , sprawdzałem też przekaznik, ale nadal niema napięcia na złączu do lampy halogenów.Co może być istotne -nie zapala sie kontrolka halogenów na liczniku , a chyba tam jest
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-08, 12:33
to lepiej dla CIebie, nie uruchamiaj ja dostalem 100 zl i 2 ppkt karne
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-08, 15:51
Sprawdz przelacznik czy ma przejscie kontrolka wlancza sie razem z przekaznikiem wiec to raczej cos przed przekaznikiem lub sam przekaznik
Zobacz czy msh napiecie pomiedzy bezpiecznikami od halogenow a masa
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-04-08, 20:49
zapewne lukasz jechal sobie w dzien przy dobrej widocznosci na wlaczonych halogenach, co jest niebardzo zgodne z polskimi przepisami, stad 100 i 2 pkt.
pozdro
sprawdź też czy do włącznika dochodzą przewodu bo u mnie nie było seryjnie i przewody były odłączone i zawinięte z oryg instalacją tak że nie było ich widać
Żeby działał przekażnik przeciwmgłowych z przodu należy wymienić przełącznik z durzym klawiszem na przełącznik z dwoma klawiszami ma on inaczej ułożone styki i załącza osobno przeciwmgłowe przud i tył . Przud działa wtedy na załączonycz postojowycz a tył się nie załącza a na mijania można wybrać przód lub tył albo przód i tył.
prawdopodobnie spowodowane jest to wiekiem autka - przewody gdzieś zaśniedziały albo/i zdarza się, że coś nie styka - sądząc po tym co mówisz - gdzieś przy halogenie - jak nie poprawisz pewnie z czasem całkiem przestaną świecić
Sprawdz przekaźnik i przełącznk halogenów. Lampka na desce powinna sie zapalić nawet jeśli halogenów nie ma wcale zamontowanych w aucie. Wystarczy ze instalacja jest kompletna czyli przekażnik i przełącznik halogenow sa zamotowane i sa sprawne.
Jesli sie nie zapala kontrolka halogenów na liczniku to na 99% przelacznik halogenow, styki w srodku sa poprzypalane tez tak mnialem, nie jest latwe jego rozebrac ale da rade trzeba uwazac zeby nie popekal i pamietac jak byl zlozony przeczyscic i bedzie OK
A jaki jest numer przekaznika od halogenow?U mnie nie dzialaja bo brakuje go w instalacji.Potrzebuje go dokupic.A moze ktos z Was ma takowy na sprzedanie?Pozdrawiam!
P.S.Poprosze na Priv.
E30 M40 90r.
Witam ja po podłaczeniu przekaznika i bezpieczników to cały czas mi sie pali kontrolka na desce a przycisk mam inny ale narazie na krutko podłaczałem ale na wyjsciu pokazywało mi napiecie po odłaczeniu nie było wiec szystko ok tylko ze ta kontrolka sie caly czas pali
_________________ Bmw to Bmw jedyne co lepsze to inne BMW
GG 3417461
korzystając ze strony www.realoem.com - wprowadzamy vin potem wybieramy browse parts
nastepnie w liscie czesci wybieramy llightning potem po prawej foglamps i mamy liste czesci w tym również nr przekaznika. Jesli ktoś jest leniwy i nie chce mu sie poszperac , moge powiedziec że jest taki jak do świateł gł.
Update: zakładka vehicle electrical system a potem control units,modules.... mamy liste przekazników