Wysłany: 2012-07-09, 19:23 M50B25 wyrzuca wode przez korek pomocy.
Witam. Jak w temacie. mam problem z chlodzeniem.. a moze nie mam sam juz nie wiem..;) heh. Slinik po swapie. wczesniej było 1.8. wszystko zalane odpowietzone.(teoretycznie nie raz czytalem ze ludzie mecza sie po pae godzin z odpowietrzeniem). objaw mam taki. temperatura na wskazniku trzymam mi pion. caly czas ladnie. nie opada nie wzrasta. ale jak odkrece korek na chlodnicy to wycieka mi płyn i to tak obficie. Węże na nagrzewnicy dobrze zapięte. sprawdzałem z schematem w realoem. Na wolnych obrotach weze dosc twarde. jak sie pzejdade jakis kawałek to miekną. ale nadal gdy odkecam korek wywala wode. czy to normalne.? czy aczej nie bardzo. ? prosze o jakies podpowiedzi na co spojzec bo juz nie mam pomysłow.
Wysłany: 2012-07-10, 20:50
Ogólnie też ma po szwabie z 1.8 i na tamtym silniku od razu dało sie odkrecić korek a teraz jak mam M50B25 to nawet nie próbuje odkrecać tylko płyn sprawdzam z rana przed wyjazdem z garażu
heh:) dzieki za info. A teraz jeszcze pytanie z innej beczki. Czy powrot powinien "ciurczyc" sie na wolnych obrotach cały czas? czy tylko na wysokich? Ogólnie nie ma luzu pompa wody na wałku. ale jakos taki byłem zdziwiony faktem że wywala mi wode z pod korka że... bralem wszystko pod uwage. a może poprostu wymienic profilaktycznie termostat jeszcze i pompe?