Wysłany: 2012-11-27, 14:42 sprzęgło m40 po wymianie twardo wchodza biegi
Witam, wymieniłem sprzęgło na typoweka sash komplet oprócz wysprzęglika , mianowiicie problem jest tego typu ze przy wrzucaniu biegów podczas jazdy ciężko wchodzą... wyglada tooo tak jakby tarcza przy wciskaniu pedału sprzęgła nie oodsuwała sie na tyle aby umozliwic idealne przełożenie... Czy to wina wysprzęglika ? gdyby tak to jak sie do tego zabrać koszt wysprzęglika to 70 zl ale nie wiem jak odpowietrzyc sprzęglo prosze o pomoc
U mnie po wymianie sprzęgła wszytsko działo od razu jak na starym sprzęgle. Czy sprawdziłeś/regenerowałeś wysprzęglik ? Natomiast napotkałem inny problem. Nie moge odpowietrzyć sprzęgła! ( ) Okzuje sie, ze po odkręceniu odpowietrznika i depnięciu pedału z wysprzęglika nic nie leci! ;o Totalny brak drożności. A też podejrzewam niewielka ilość powietrza w układzie bo czasami 1,2 twardziej wchodzą.
_________________ E30 1.6 '92 Touring
Ostatnio zmieniony przez maroFX 2012-11-28, 22:26, w całości zmieniany 1 raz
weź cienkiego drucika i spróbuj przepchnąć to miejsce gdzie wkręca się odpowietrznik
to moze pomoc ? w moim przypadku? chce kupiic nowy wysprzeglliiik i go wymienic poprostu bo wszystko zostalo w skrzynii wymienione oprocz niiego a zrobilem juz 1000 km i dalej biegi wchodza ciezko i czasem zgrzyta
A jak założysz nowy i dalej będzie to samo? Nie lepiej najpierw odpowietrzyć ten, a później kupować nowy. Reperaturki kupisz za 7 zł i będziesz miał to samo. Zdejmij wysprzęglik, rozbierz (to nie jest trudne) zobacz stan cylinderka, kup nowe gumki, wymień, zalej wysprzęglik płynem strzykawką z igłą, puść luźno przewód giętki żeby popłynął płyn i skręć ze sobą wszystko.
Może pompa sprzęgła coś nawala?
Dobrze założyłeś wysprzęglik tzn. odpowietrznikiem w dół?
A jak założysz nowy i dalej będzie to samo? Nie lepiej najpierw odpowietrzyć ten, a później kupować nowy. Reperaturki kupisz za 7 zł i będziesz miał to samo. Zdejmij wysprzęglik, rozbierz (to nie jest trudne) zobacz stan cylinderka, kup nowe gumki, wymień, zalej wysprzęglik płynem strzykawką z igłą, puść luźno przewód giętki żeby popłynął płyn i skręć ze sobą wszystko.
Może pompa sprzęgła coś nawala?
Dobrze założyłeś wysprzęglik tzn. odpowietrznikiem w dół?
odpowietrznikiem w dół ? muszę to sprawdzić bo już sam nie pamiętam , w tym tygodniu to rozbiorę i sprawdzę co ii jak pewnie poniedziałek , wtorek a byc może niedziela