szykuje sie z zamiarem zakupu listwy oczywiscie uzywanej ....i teraz pytanko czy sa jakies roznice w M50b25 co do rodzaju z tego co sie zorietowalem na allegro numery sa rozne...wiem jak zmienialem w m20 to kolor cewek mial znaczenie jesli ktos ogarnial temat moze sie podzieli wiedza co szukac czy z m50 czy moze m52....cos podejdzie bedzie napewno mniejszy przebieg mialo...
Wysłany: 2013-02-25, 23:18
SUCHARUS, Wtryski z m50b25 mają kolor zielony te same były stosowane w pierwszych m52b20 i m52b25 czyli od września 1994r. Co do przebiegu nikt Ci prawdy nie powie kupic zlecic umycie w wanience ultradżwiękowej i zakładac . Listwę pozostaw swoją bo z m52 nie podejdzie.
Ostatnio zmieniony przez szwangru2 2013-02-25, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
dzieki za info wczoraj porownywalem z realoem takze sie troche uswiadomilem ....z tym umyciem w myjce hmm niestety zaden warsztat u mnie na wsi i okolicy nie oferuje takich zabiegow....a czemu chce zmienic hmm wczoraj przyszla nowa pompa VDO regulator wedlug manometru glicerenowego trzyma nie 3,5 ale jakies 3,3 wczesniejsza pompa tzn. tani zamiennik chodzil tragicznie dlatego nowa pompa.....a co do wtryskow....nie sprawdzalem jak rozpylaja bo aktualnie przeprowadzke mam i troche sajgon jest....ale tak reasumuje ze sa do wymiany.....paliwo mialo duuuzzo wwody w mrozy i tak mysle ze mogly sie uszkodzic....a dlaczego bo po calym zabiegu umysia zbiornika i zalania kilkukrotnie paliwem niestety na pb ma problemy ze spalaniem na lpg chodzi gladko i rowno w pelnym zakresie obrotow....a pb podczas dodawania gazu czuc ze zle pali tzn. nie wkreca sie tak szybko jak wkrecal czasami podczas jazdy ktorys gar nie domagai chodzi jakby na 5 podczas depniecia....
moze bedzie cala kapletna listwa z regulatorem takze bede sie bawil ale to dopiero po skonczeniu przeprowadzki do nowego domu i normalnego garazu;>...opisze dalsze poczynione kroki....