BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
czy felgi z e36 beda pasowac do e28?
Autor Wiadomo
funnaki
[Usunity]

Wysany: 2005-05-16, 21:47   czy felgi z e36 beda pasowac do e28?

witam. jak w temacie. mam mozliwosc okazyjnie kupic aluski z e36 ale nie wiem czy beda pasowac do mojej e28. prosze o odp. pozdro

jakub
[Usunity]

Wysany: 2005-05-16, 23:19   

Będą, ale E36 ma inną głębokość osadzenia (to jest chyba parametr ET) i założone do e28 poprostu znikną w nadkolach. Przerabiałem to w E23 i trzeba było posiłkować się dystansami.

Daniel e-28
[Usunity]

Wysany: 2005-05-17, 01:17   

kiedys mierzyłem fele od e-36 (proste- seryjne ) i nie siadły nawet dystance około 4 mm nie pomogły bodajże miały ET47 .
najlepiej szukaj ET - 13 lub 15 w sam raz .

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-18, 00:32   

bedą pasowac napewno, ale jak kolega napisal maja inna glebokosc i troszke znikna.Ja kupilem niedawno do swojej e28 wlasnie od e36 nie jest najgorzej ale troszke sie schowaly pomysle nad dystansami i bedzie super!!

Pozdrawiam! :D

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-05-18, 01:13   

e28 ma to do siebie ze mozna do niej wepchnąć bardzo szerokie fele i takie które nie mają rantu... i tak się zmieści... np. felgi Motorsport od M3 e36 17" mają ET chyba coś koło 20....

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-05-18, 13:40   

Kasior napisa/a:
bedą pasowac napewno, ale jak kolega napisal maja inna glebokosc i troszke znikna.Ja kupilem niedawno do swojej e28 wlasnie od e36 nie jest najgorzej ale troszke sie schowaly pomysle nad dystansami i bedzie super!!

Pozdrawiam! :D

Dystanse to nieporozumienie. Po to sa felgi z roznym ET, zeby nie trzeba bylo kupowac takich rupieci jak dystanse. Wraz z kompletem dystansow kup sobie komplet lozysk.

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-05-19, 19:50   

Mcinek masz poniekąd racje , ale to w małym stopniu !! ! Np : widziałes kiedyś felgi o szerokości powyzej 8J no i - ET 10 bo ja nie i raczej wątpie czy wogóle jakies firmy wypuszczaja takie fele o nizszym ET i w związku z tym dystanse są nie zbędne podczas gdy ktoś chce mieć szerzej auto :P

A gadanie , ze dystanse są bez sensu bo łozyska siadają i takie tam - to dla mnie smiech pusty - w dobrym TUNINGU nie ma takiego czegos jak kompromis !! ! Nigdy auto nie bedzie w pełni dobrze wyglądać jezeli będziemy z czegos rezygnować na potrzeb innego . Ale to tylko moja sugestia - załoze jest duzo wiary co myslą tak jak ja .....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: