Wysany: 2005-05-16, 21:47 czy felgi z e36 beda pasowac do e28?
witam. jak w temacie. mam mozliwosc okazyjnie kupic aluski z e36 ale nie wiem czy beda pasowac do mojej e28. prosze o odp. pozdro
jakub [Usunity]
Wysany: 2005-05-16, 23:19
Będą, ale E36 ma inną głębokość osadzenia (to jest chyba parametr ET) i założone do e28 poprostu znikną w nadkolach. Przerabiałem to w E23 i trzeba było posiłkować się dystansami.
Daniel e-28 [Usunity]
Wysany: 2005-05-17, 01:17
kiedys mierzyłem fele od e-36 (proste- seryjne ) i nie siadły nawet dystance około 4 mm nie pomogły bodajże miały ET47 .
najlepiej szukaj ET - 13 lub 15 w sam raz .
Anonymous Go
Wysany: 2005-05-18, 00:32
bedą pasowac napewno, ale jak kolega napisal maja inna glebokosc i troszke znikna.Ja kupilem niedawno do swojej e28 wlasnie od e36 nie jest najgorzej ale troszke sie schowaly pomysle nad dystansami i bedzie super!!
e28 ma to do siebie ze mozna do niej wepchnąć bardzo szerokie fele i takie które nie mają rantu... i tak się zmieści... np. felgi Motorsport od M3 e36 17" mają ET chyba coś koło 20....
bedą pasowac napewno, ale jak kolega napisal maja inna glebokosc i troszke znikna.Ja kupilem niedawno do swojej e28 wlasnie od e36 nie jest najgorzej ale troszke sie schowaly pomysle nad dystansami i bedzie super!!
Pozdrawiam!
Dystanse to nieporozumienie. Po to sa felgi z roznym ET, zeby nie trzeba bylo kupowac takich rupieci jak dystanse. Wraz z kompletem dystansow kup sobie komplet lozysk.
Mcinek masz poniekąd racje , ale to w małym stopniu ! Np : widziałes kiedyś felgi o szerokości powyzej 8J no i - ET 10 bo ja nie i raczej wątpie czy wogóle jakies firmy wypuszczaja takie fele o nizszym ET i w związku z tym dystanse są nie zbędne podczas gdy ktoś chce mieć szerzej auto
A gadanie , ze dystanse są bez sensu bo łozyska siadają i takie tam - to dla mnie smiech pusty - w dobrym TUNINGU nie ma takiego czegos jak kompromis ! Nigdy auto nie bedzie w pełni dobrze wyglądać jezeli będziemy z czegos rezygnować na potrzeb innego . Ale to tylko moja sugestia - załoze jest duzo wiary co myslą tak jak ja .....
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!