Wysłany: 2005-05-22, 07:08 Wycieraczki do E34 gdzie i ile ????
Witam wszystkich mam pytanie czy nie wiecie czy ktos robi wycieraczki do tego autka oprocz Bosch'a bo one sa strasznie drogie po znizkach mam w IC okolo 178 pln ??? to troszke kasy jak za wycieraczki
Jawor [Usunięty]
Wysłany: 2005-05-22, 08:36
chyba wszystkie wycieraczki maja swoje odpowiedniki mnie znanych firm...a tak wogole to w hipermarkiecie praktycznie wszystkie wycieraczki Boscha niezaleznie od długosci kosztują około 50zł oczywiscie mowie o samych piorach...bo po ci ramiona...
duchX [Usunięty]
Wysłany: 2005-05-22, 09:55
ale w E34 jest w przeciwna strone wywinieta na koncu wycieraczka i dlatego zadna inna nie pasuje
Wysłany: 2005-05-22, 11:46
mozesz zmienic same gumki - koszt ok 10 pln + wlasna robocizna - ale jak ramie jest juz rozklekotane to pozostaje kupic nowe - podobno valeo ma zamiennik w cenie ok 90 pln
duchX [Usunięty]
Wysłany: 2005-05-22, 15:59
ok bede szukal w Valeo bo gumke zmienilem ale nic nie dalo
Wysłany: 2005-05-22, 19:59
ja do mojego autka kupilem za 10pln nowki TOYA wszystkim moge to odradzic bo totalny bubel... bardzo kiepsko zbieraja... ale musialem szybko wymienic bo w trasie rozpadla mi sie prawa wycieraczka i porysowala szybe a padal deszcz i... teraz musze kupic jakies lepsze Valeo albo Bosch... co wybrac?
duchX [Usunięty]
Wysłany: 2005-05-22, 20:19
napewno Bosch chyba ze masz kase i kopisz te Valeo Silent czy jakos tak
Słuchaj - umnie na osiedlu jest super sklep motoryzacyjnki sprzedaja SAME GUMKI do wycieraczek - ciesza sie tak wielkim uznaniem kierowców ze ojejku - wszyscy tam zakupuja - cena w zaleznosci od długosci ale nie przekracza 10 zł!!!
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ul.Derenowa - sklep nazywa JAPANCARS czy jakos tak - to jest w tym budunku gdzie jest ta restauracja grecka tylko trzeba wejsc troszke głebiej.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wycieraczki w E34 oryginalne to SWF, jest to firma należąca do VALEO. W Polsce można dostać VALEO SILENCIO, CHAMPION no i BOSCH.Najtaniej wychodzi VALEO i CHAMPION, miałem je u siebie na magazynie,ale specjalnie ich nie trzymam bo sa drogie i idą głównie do jednego samochodu.
Wątek umarł, ale jednak chciałbym go przywrócić, bo chodzi mi tutaj o wycieraczki Valeo. Może przyda wam się po prostu taka informacja. Nie wiem czy słyszeliście o tych wycieraczkach AquaBlade od Valeo? Jakiś czas temu je zamontowałem i jestem bardzo zadowolony, głównie dzięki temu podgrzewaczowi. Wejdźcie na ich stronę https://www.valeoservice....cze/wycieraczki bo to naprawdę super model.
Moim zdaniem dobrą robotę wykonują wycieraczki bezszkieletowe, które dobrze zbierają i są stosunkowo ciche. Kwestią otwartą pozostaje jedynie ich dobór - w sensie odpowiednia szerokość.
Warto mieć świadomość, że tego typu wycieraczki trochę się cenią. Tutaj na przykładzie wycieraczek od Bosch-a: https://motoszef.pl/pi-211-ro-wycieraczki-680-680mm-bosch/3+397+118+946,30,3397118946,a.aspx
Ostatnio zmieniony przez kartacz 2019-05-28, 08:01, w całości zmieniany 1 raz