Wysany: 2005-05-22, 08:08 Wycieraczki do E34 gdzie i ile ????
Witam wszystkich mam pytanie czy nie wiecie czy ktos robi wycieraczki do tego autka oprocz Bosch'a bo one sa strasznie drogie po znizkach mam w IC okolo 178 pln ??? to troszke kasy jak za wycieraczki
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-05-22, 09:36
chyba wszystkie wycieraczki maja swoje odpowiedniki mnie znanych firm...a tak wogole to w hipermarkiecie praktycznie wszystkie wycieraczki Boscha niezaleznie od długosci kosztują około 50zł oczywiscie mowie o samych piorach...bo po ci ramiona...
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-05-22, 10:55
ale w E34 jest w przeciwna strone wywinieta na koncu wycieraczka i dlatego zadna inna nie pasuje
mozesz zmienic same gumki - koszt ok 10 pln + wlasna robocizna - ale jak ramie jest juz rozklekotane to pozostaje kupic nowe - podobno valeo ma zamiennik w cenie ok 90 pln
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-05-22, 16:59
ok bede szukal w Valeo bo gumke zmienilem ale nic nie dalo
ja do mojego autka kupilem za 10pln nowki TOYA wszystkim moge to odradzic bo totalny bubel... bardzo kiepsko zbieraja... ale musialem szybko wymienic bo w trasie rozpadla mi sie prawa wycieraczka i porysowala szybe a padal deszcz i... teraz musze kupic jakies lepsze Valeo albo Bosch... co wybrac?
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-05-22, 21:19
napewno Bosch chyba ze masz kase i kopisz te Valeo Silent czy jakos tak
Słuchaj - umnie na osiedlu jest super sklep motoryzacyjnki sprzedaja SAME GUMKI do wycieraczek - ciesza sie tak wielkim uznaniem kierowców ze ojejku - wszyscy tam zakupuja - cena w zaleznosci od długosci ale nie przekracza 10 zł!!!
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ul.Derenowa - sklep nazywa JAPANCARS czy jakos tak - to jest w tym budunku gdzie jest ta restauracja grecka tylko trzeba wejsc troszke głebiej.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wycieraczki w E34 oryginalne to SWF, jest to firma należąca do VALEO. W Polsce można dostać VALEO SILENCIO, CHAMPION no i BOSCH.Najtaniej wychodzi VALEO i CHAMPION, miałem je u siebie na magazynie,ale specjalnie ich nie trzymam bo sa drogie i idą głównie do jednego samochodu.
Wątek umarł, ale jednak chciałbym go przywrócić, bo chodzi mi tutaj o wycieraczki Valeo. Może przyda wam się po prostu taka informacja. Nie wiem czy słyszeliście o tych wycieraczkach AquaBlade od Valeo? Jakiś czas temu je zamontowałem i jestem bardzo zadowolony, głównie dzięki temu podgrzewaczowi. Wejdźcie na ich stronę https://www.valeoservice....cze/wycieraczki bo to naprawdę super model.
Moim zdaniem dobrą robotę wykonują wycieraczki bezszkieletowe, które dobrze zbierają i są stosunkowo ciche. Kwestią otwartą pozostaje jedynie ich dobór - w sensie odpowiednia szerokość.
Warto mieć świadomość, że tego typu wycieraczki trochę się cenią. Tutaj na przykładzie wycieraczek od Bosch-a: https://motoszef.pl/pi-211-ro-wycieraczki-680-680mm-bosch/3+397+118+946,30,3397118946,a.aspx
Ostatnio zmieniony przez kartacz 2019-05-28, 09:01, w caoci zmieniany 1 raz