Wysany: 2005-06-04, 19:16 Temperatura silnika za niska czemu?
Na fotce zaznaczyłem mniej więcej jaką temperaturę osiąga mój silnik wydaje mi się,że to troche za mało. Co by z nim nie robić wskazówka wychyli się jedynie troszke dalej. Można katować ale nic się nie zmieni.
Termostat wymieniłem bo myślałem,że to jego wina ale nie pomogło visco nie jest zablokowane na stałe co jeszcze może być tego przyczyną.Silnik m20b20.
bloto [Usunity]
Wysany: 2005-06-04, 19:24
No to chyba tylko visco sie za bardzo kreci. Zreszta juz sam nie wiem. Bo z tym moim visco to same przeboje. Ktos gdzies napisal ostatnio zeby jakas blaszke dogiac w visco.
Jak mialem taka temp jak ty to mi wymiana termostatu pomogla.
rozgrzej auto i włącz nawiew ciepłego powietrza i jak będzie cieplutkie to obstawiam czujnik bądź wskaźnik, jeśli będzie chłodne bądź zimne to termostat
U mnie jest to samo. Z tym że jeżeli nie zapalę silnika a włączę zapłon to wskazówka stoi w pionie, a jak odpale to wraca do pozycji jak na zdjęciu. Sadzę że to czujnik ale nie mam czasu na zmiane.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
U mnie jest to samo. Z tym że jeżeli nie zapalę silnika a włączę zapłon to wskazówka stoi w pionie, a jak odpale to wraca do pozycji jak na zdjęciu. Sadzę że to czujnik ale nie mam czasu na zmiane.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Termostat wykluczam bo wymieniałem i po wymienie nic się nie zmieniło. Co do czujnika to gdzie on jest? Można go jakoś naprawić czy wymiana mnie czeka? Powietrze leci cieplutkie wręcz gorące do środka więc może temperatura jest ok, silnik chodzi bez zarzutów tylko pali 13-15L więc myślałem,że może to przez temperature ale w sumie spokojnie nie jeżdze. Marcin i jak naprawiłeś wskaźnik wymieniłeś zegary? Jaki koszt?
Wymieniłem sam wskaźnik od temperatury - koszta 2 browary
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
bloto [Usunity]
Wysany: 2005-06-05, 19:47
To akurat nie ma nic do rzeczy ze wieje ci cieple czy gorace.
U mnie tez wialo a temp byla za niska.
Pozdro.
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-06-07, 16:27
To mozliwe, ze masz faktycznie niedogrzany silnik. Bo moja 320 tez pali 13-15 w miescie ale LPG! Wiec chyba PB powinien palic mniej Ja mialem identyczna sytuacje ale u mnie pomogla wymiana termostatu.