Wysany: 2005-06-06, 12:55 Podczas jazdy zapala się kontrolka od ręcznego....
Witka,
ostatnio pisałem o dziwnym zachowaniu mojego hamulca ręcznego (nagłe szarpnięcie przy hamowaniu do tyłu).
Ostatnio mam coraz więcej czerwonego na desce: pali sie kontrolka czujnika klocków (są bez czujnika) oraz zaczęła się palic lampka od ręcznego. Z tym, że nie pali się ciągle, zapali się, zgaśnie, pomryga znów sie zapali na 5 minut i znów zgaśnie....
O co jej chodzi?????
Co powinienem dioagnozować????
PZDR
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-06, 13:21
prawdopodobnie rozłączył/poluzował Ci się przewód przy wyłączniku od ręcznego - zdejmij harmonijkę i zdiagnozuj
A może za niski poziom płynu hamulcowego?? Na zbiorniczku jest czujnik od jego poziomu - powinna sie zapalać chyba kontrolka właśnie "ręcznego". - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Witam !! Błoto ma rację , przynajmniej w E30 jest osobna lampka kontrolna od poziomu płynu i osobna od ręcznego.Zatem powodem migotania i czasowego zapalania sie lampki od ręcznego może byc poluzowana końcówka konektorowa styku , może gdzies czasem dotyka do "masy" - PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
cezar [Usunity]
Wysany: 2005-06-07, 11:49
Ja akurat mam klasyka... E21, u mnie jest jedna lampka. Patrzyłem, że mam mało płynu hamulcowego... doleje i zobacze.
PZDR