Wysany: 2005-06-18, 11:32 podobienstwa miedzy e28 i inne .
chcialem zapytac z czystej ciekawosci bo moze ktos sie cos w tym temace orientuje . jak jest z czesciami do e28 czy pasuja do niej np czesci niektore od e34 itp .. czym sie roznia silniki ... , zawieszenie itp ..
ogolnie to chodzi mi o podobienstwa czesci czy pasuja od innych bmw .
pytanie moze glupie ale ciekawe i czasami pomocne przy szukaniu czesci . prosze o odpowiedzi .
pozdrawiam
_________________ BMW 520 e28 1984
prościej by było gdybyś zapytał co konkretnie pasuje przy szukaniu... generalnie poza silnikami kompletnymi, skrzyniami, dyframi i paroma drobiazgami to nic nie pasuje. w e34 był silnik m20 2.0 który byl tez w e28 były też 2,8 i 3,5 które też były w e28 przy czym M30 silniki po chyba 89roku albo troche później wyglądały już inaczej ale to nadal było to samo. no i oczywiście silniki z E30.. pasują wszystkie do e28. razem ze skrzyniami. dyfry pasują nie wszystkie bo małej główki chyba nie wsadzisz do e28 bo dekiel nie będzie pasował. musisz pytać konkretniej. też mam e28 i wiem co pasuje a co nie 8)
a jak sytuacja ma sie z przednimi lampami mam popekana jedna lape przednia (ta wiesksza od zewnetrznej strony ) i znajomy ostatnio przyniosl mi taka sama lape ale niedokonca wiadomo od czego ona jest mniejwiecej ja przykladalismy i niby srednica jest ta sama pryzmat na szkle tez jedyna roznica jaka jest to napis na srodku H4 i rozni sie tez calym tylem . Nikt u niego nie zna pochodzenia tej lampy ale na pozor wyglada jak z golfa 2 . na dodatek tez jest to hella. nie wiem czy bawic sie w przeklejanie szkla czy moze bardziej warto rozejrzec sie za jakas uzywka ale cala . czy pasuja do e28 lampy od innych bmw poza chyba e12 ? i na ile soczewkowe od e 30 pasowaly by do e28
_________________ BMW 520 e28 1984