panowie mamodcinke na gazie czy tak powinno byc czy na gazie nie powinno byc jak nie powinno bycto gdzie szukac przyczyny mam instalacje na srubke pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
To zalezy jaki masz motor. W E30 też były gaxniki więc jeśli masz gaxnik to powinieneś mieć odcinkę, poniewaz w nowszych motorach nie ma odcinki bo polega ona na odcieciu paliwa, a jak jedziemy na gazie to go niema, natomiast jesli jest to gaźnik, to odcinka powinna byćponiewaz w BMW odcinka na gaźnikowcu polegała na odcięciu iskry a nie paliwa, tak wiec na gazie tez powinienes miec odcinkę pod warunkiem ża masz gaźnik...
niech ktos mnie poprawi jak sie mylę
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
mi odcina na gazie, ale mam instalke z kompem i przy 6000obr przelacza na benzyne i odcina na benzynie. W golfie mialem k-jetronica i bylo odciecie na gazie bo polegalo ono na tym, ze palec sila odsrodkowa odcinal napiecie przy okolo 6500obr. byc moze tez tak masz. Nie wiem jaki masz silnik
Bimmerholic: Polega to na tym że w palcu rozdzielacza jest taka spręzyna która w miare wzrostu obrotów swojąsiłą odśrodkową zwieksza zataczany okrąg i w ten sposób jakos odcina zapłon... dokładniej tego nieznam
Zdjąć takąodcinkę jest baaardzo łatwo wiec przypuszczam że jeden z poprzednich włascicieli zdjeli odcinkę.
Osobiście uwielbiam dźwięk łytytytytytyy ale nie u mnie mojej mi szkoda
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Lucas czytaj uważniej. Pisałem o silniku Pudziana, a ten ma m40. m10 na gazniku ma odcinke i na gazie i na benzynie. Tak się składa że użytkowałem m10, m20, m40 i teraz m42 więc chyba wiem co mówię.