hmm ok dzieki jest jakas nadzieja.
jesli ktos jest w 100% pewny ze pasuje lub nie to bardzo prosze o wiadomosc.
kupie tez blok do m10 ogloszenie w dziale kupie
pozdrawiam
_________________ Kuba
już nie Mczy.
tsuru [Usunity]
Wysany: 2005-08-11, 19:25
M10b18 czy M20b20 to oznacza np silnik M10 benzyna 1,8 ?
tak jest.pierwsze dwie cyferki oznaczaja rodzaj silnika dwie kolejne po literce b oznaczaja pojemnosc.
i wlasnie mam 1.8 w m10 s peknietym blokiem i myusle czy m20b20 lub m20b25 pasowaloby do mojej skrzyni biegoof..
skrzynie m10 i m20 są różne.
nie da się zrobić kombinacji o których pisze rogaś.
różnia sie np. obudową sprzęgła, średnicą tarczy sprzęgłowej, grubością wałka
To źle!!!
szukam w takim razie bloku do m10.najchetniej okolice radomia ale moze byc tez co innego..
jaka jest roznica w bloku m10b18 a b16 czy b20?
roznia sie srednica cylindra czy np tylko skokiem??
jaka jest roznica w bloku m10b18 a b16 czy b20?
roznia sie srednica cylindra czy np tylko skokiem??
poza tym wszystkie m10 są takie same - różnią sie tylko małymi szczegółami, które nie są znaczące - oczywiście piszę o blokach bo głowice mogą być różne
ok wielkie dzieki bo to zalatwia sporo. jescze mam jedno pytanie
znalazlem silnik do mojej 318. rozmawialem tylko przez telefon facet twierdzi ze jest to m10 z samochodu sprowadzonego z niemiec. problem tkwi w tym ze facet mowi ze jest to auto z 89 roku..
czy jest mozliwe ze gdizes sie zawieruszyl jeden silnik i jeszcze go wpakowali w fabryce w 89? dodam ze facet zajmuje sie handlem czesciami od dluuuuugiego czasu w oronsku za radomiem i daje gwarancje na te czesci..
_________________ Kuba
już nie Mczy.
tsuru [Usunity]
Wysany: 2005-08-12, 23:32
rogaś ...spytaj sie tego faceta o skrzynie V do M10b18 (prawdopodobnie do e21 ) numery na skrzyni to 1 9 4 5 8 1 AMC
...z góry wielkie dzieki
Witam, z tego co wiem to w `89 to już chyba były tylko M40 jeśli chodzi o 1,8L. M10 wstawiali jeszcze dosyć krótko po liftingu na szeroką lampę z tyłu czyli według mnie `87-`88 max.
ok. pojade dopiero we wtorek bo dzis juz nie zdaze, a w poniedzialek swieto.. jak to rzeczywiscie bedzie m10 to wezme. 3majcie kciuki!!!
napisze jescze co i jak.