BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ciepełko
Autor Wiadomość
Miki 

Wysłany: 2004-05-24, 10:06   ciepełko

Mam taki problem. Może i teraz zbliza sie lato ale mnie to męczy od zimy, a dokładnie od momentu jak wymieniłem wiatraczek dmuchawy. A wiec strasznie długo musze czekać aż zacznie dmuchac ciepłym powietrzem :cry: zima naprawde jest to uciażliwe. Ciepłe jest dopiero jak strzałka temperatuty jest w okolicach środka. Czy jest możliwośc że coś źle podłączyłem czy tak ma być???

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 10:10   

1. ruszałeś linki od pokrętła zimno-ciepło? jeśli tak to sprawdz czy naciąg jest ok

2.a jak długo się nagrzewa silnik to od termostatu zależy

Miki 

Wysłany: 2004-05-24, 10:19   

kaprys napisał/a:
1. ruszałeś linki od pokrętła zimno-ciepło? jeśli tak to sprawdz czy naciąg jest ok

2.a jak długo się nagrzewa silnik to od termostatu zależy

1.linki sprawdze jak tylko ten deszcz przestanie padac :evil:
2. Myslę że z termostatem jest ok bo był sprawdzany w innej e30 dosłownie pare dni po zabawie z dmuchawa.

loko

Wysłany: 2004-05-24, 13:28   

nie wiem jak w 2.0 ale u mnie sterowanie przepływem wody nie odbywa się za pomocą linek a elektrycznie (jest elektrozawór który to reguluje...)
a jeśli masz coś takiego to pewnie on ci się zaciera jesli go nie masz no to może masz powietrze w układzie.. ale ja stawiałbym na zawór..

PepiS 

Wysłany: 2004-05-24, 15:08   

Kurde a ja bym chcial zeby sie wolniej nagrzewal. Loko powiedz pod co najlepiej podpiac dodatkowy wiatrak na chlodnice. pamietasz kiedys o tym rozmawialismy?

Gość

Wysłany: 2004-05-24, 22:16   

Najlepiej pod czujnik temp. w chlodnicy, albo zalaczany z kabiny

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 23:08   

PepiS napisał/a:
Kurde a ja bym chcial zeby sie wolniej nagrzewal. Loko powiedz pod co najlepiej podpiac dodatkowy wiatrak na chlodnice. pamietasz kiedys o tym rozmawialismy?

hehe w wiatrakach tez już się doświadczyliśmy :)
na razie zainwestuj w termostat a dokładniej na zime dopiero kupisz nowy za 20 zł a teraz umów się jakoś z którym to Ci pokażemy patent na termostacik :P
i bedzie się bardzo wolno grzał
a co do elektrycznego to powinieneś zastosowac patent jak mój ale to tez musisz obejrzeć...

PepiS 

Wysłany: 2004-05-25, 07:13   

poco mam inwestowac w termostat :?: :?: :?: poprostu wisco mi padlo i silniczek sie grzeje a chlodze go wlaczajac ogrzewanie na maxa. Normalnie jak jest zimno to mi to nie przeszkadza, ale jak na dworzu ciepelko znaczne to zaczynam sie wkurzac. Loko mowil zeby wogole wsadzic osobny wiatraczek na chlodnice i pozamiatane :twisted: A co do twojego patentu to napewno zerkne :)

somsiad
[Usunięty]

Wysłany: 2004-05-25, 08:56   

A ja mam dodatkowy, co prawda przed chodnicą ale działa jak należy. Wisco zepsute. Idealnie pasował od 126 bis ! Włączniczek w kabince i chula.

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-05-25, 09:52   

PepiS napisał/a:
poco mam inwestowac w termostat :?: :?: :?: poprostu wisco mi padlo i silniczek sie grzeje a chlodze go wlaczajac ogrzewanie na maxa. Normalnie jak jest zimno to mi to nie przeszkadza, ale jak na dworzu ciepelko znaczne to zaczynam sie wkurzac. Loko mowil zeby wogole wsadzic osobny wiatraczek na chlodnice i pozamiatane :twisted: A co do twojego patentu to napewno zerkne :)

bo pisałeś że chcesz żeby się wolno nagrzewał :?
jak popsujesz termostat to się będzie bardzo wolno nagrzewał...

PepiS 

Wysłany: 2004-05-25, 09:54   

Wszystko jasne :twisted: THX Kapris

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-25, 17:27   

JA TEZ MAM WIATRAK OD FSO HULA JAK ZLY :twisted:

Odpowiedz do tematu