wita, tu masz ktotki http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60844775 ja tez produje postawic przednie zawieszenie jestem na etapie wymiany tulej gumowych wachacza, dobrze jak bys wiechal na jakis kanal i ocenil co sie nadaj a co nie u mnie np skonczyly sie laczniki stabilizatora ale kupilem nowe i sa tak wyjechane ze juz nadaja sia do wymiany firma 4max czy jakos tak, NIE polecam!!
wymien sworznie laczniki stabilizatorow i tuleje wachacza ja tak zrobilem i jest spora roznica stuki ustaly i jakos tak czuc ze inaczej auto jedzie pozniej jeszcze wymienilem magiel drazki i koncowki po tym juz zupelnie inna jazda (poprzednia maglownica miala luzy i wycieki) polecam graty febi co sie dalo to kupowalem febi i to wlasnie z auto-com'u polecam ich teraz kupuje u nich uszczelki
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
Cześć, z tego co wiem to łaczniki stabilizatora nie zawsze są do wymiany bo zwykle najpierw "pada" guma ta co jest mocowanie do wahacza i wystarczy zmiana samej gumy. Częsci febi-bilstein uważam za dobre rozwiazanie, ewentualnie swag.de też dobre i cenowo w miarę. Pozdro
Benek_Gliwice [Usunity]
Wysany: 2005-08-26, 08:50
Nie warto się bawić w naprawę łącznika stabilizatora - to jest część tania szkoda więc czasu na babranie się ...
A co do naprawy to jak masz już wymontowane wahacze to wymieniłbym wszystko - 2 swożnie, tuleje metalowo-gumową i łącznik stabilizatora (tyle przypada na jeden wahacz). Koszty nie są strasznie wielkie a jak masz stare to prędzej czy później wymienisz a tak masz od razu święty spokuj na długi czas.
Tuleje metalowo-gumowe wahacza powinno się wymieniać parami a nie pojedyńczo tylko na jednym wahaczu - są o różnych twardościach ...
Polecam oczywiście febi - jest bezkonkurencyjne!
Pozdrawiam
MarcinE30 [Usunity]
Wysany: 2005-08-29, 23:51
Zobacz jeszcze drazki kierownicze i koncowki drazkow, ja mialem stuki wlasnie na kostce wymienilem i spokoj. Pozdrawiam
cypis [Usunity]
Wysany: 2005-09-08, 23:57
www.automotosklep.pl polecam asortyment ogromny ja zamawialem dostalem to co chcialem i tanio!!!zmień wszystkie sworznie i tuleje i łaczniki ewentualnie w wersji lux koncówki i galki ale zacznij od regeneracji wachaczy!! a co do częsci z doswiadczenia znajomych ( i opinni na necie) polecam tez oprócz febi (wzór oczywiście) częsci H-P lub lemford(lem)